- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Νέα ΜΕΘ covid και νέες κλίνες αποκτά το Νοσοκομείο

Το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας επισκέφθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα η οποία νωρίτερα είχε επαφές με αρμόδιους φορείς στη Λάρισα.

Την κ. Γκάγκα περίμενε στην είσοδο του Νοσοκομείου, με πανό και συνθήματα, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Καρδίτσας ζητώντας μόνιμες προσλήψεις, ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ όπως επίσης έθεσε επί τάπητος και το ζήτημα του επιδόματος ανθυγειινής εργασίας.

Η κ. Γκάγκα συμμετείχε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή των αρμόδιων φορέων και πιο συγκεκριμένα του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη και του Υποδιοικητή κ. Σταύρου Παπαγεωργίου, του Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Γρηγορίου και αρκετών ακόμη στελεχών.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η Καρδίτσα τη δεδομένη στιγμή και έγινε εκτενής συζήτηση στις ανάγκες που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο.

Όπως μας πληροφόρησε ο Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Σταύρος Παπαγεωργίου, τα θετικά είναι ότι αυξάνονται οι κλίνες covid στο Νοσοκομείο και πλέον θα φθάνουν συνολικά τις 60 (θα διατεθούν κλίνες από άλλα Τμήματα όπως από την ΩΡΛ, τη Μαιευτική και την Οφθαλμολογική), όπως επίσης θα διατεθεί και νέα ΜΕΘ covid η οποία αναμένεται να λειτουργήσει ενδεχομένως και το μεσημέρι της Τρίτης και σε κάθε περίπτωση σίγουρα στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας.

Επί τάπητος βρέθηκε και το θέμα του προσωπικού και, όπως ενημερωθήκαμε, θα υπάρξουν περίπου 15 νέες εφημερίες και πιθανόν και επιπλέον νοσηλευτικό προσωπικό.

Συζητήθηκε, εξάλλου, το ενδεχόμενο να συνδράμει και ο ιδιωτικός τομέας αν χρειαστεί στην πορεία.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το Νοσοκομείο είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένο και είναι ενδεικτικό ότι μόνον τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου νοσηλεύονταν 47 άτομα.

Στην κ. Γκάγκα τέθηκε και το ζήτημα του Διοικητή του Νοσοκομείου (όπου μέχρι σήμερα τα Νοσοκομεία Τρικάλων και Καρδίτσας έχουν τον ίδιο Διοικητή), με την Υπουργό να δεσμεύεται ότι θα το δει ο Υπουργός και θα δοθεί λύση άμεσα.

Την ίδια στιγμή, πάντως, συνεχίζονται και τα έργα και οι παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση, οι εργασίες εξωτερικά του κτιρίου, η ανακαίνιση που έγινε σε Τμήματα, όπως αυτά της Παιδιατρικής και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, και θα ακολουθήσει και η ανακαίνιση σε πέντε δωμάτια της Παθολογικής.