- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Νέες επιτυχίες για τον Φωκιανό Καρδίτσας

Στιβαρή για άλλη μια φορά η παρουσία του Καρδιτσιώτικου Ομίλου Αντισφαίρισης της πόλης μας Σ.Ο.Α.Κ. ¨Φωκιανού¨ στο 1o ( PLAY & STAY) Πρωτάθλημα του tennis hall academy  στον νομό Λάρισας 2022”

Το πρωτάθλημα  έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στις 04-05/6/2022  στα ιδιόκτητα ανοικτά γήπεδα, 10 γήπεδα (8 με συνθετικό χλοοτάπητα και 2 χωμάτινα όλα με φωτισμό LED), των αθλητικών εγκαταστάσεων, του ¨ Tennis Hall ¨ στη Λάρισα και πήραν μέρος όλα τα παιδιά και οι νέοι και νέες που ασχολούνται  με το άθλημα της αντισφαίρισης, (αφορούσε μικρά παιδιά, παιδιά Δημοτικού, παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου)

Την ευθύνη της όλης διοργάνωσης ανέλαβε η  « Ακαδημία Δημήτρη Πατσουράκου »,  υπό την αιγίδα της Ε΄  Ένωσης  και  σύμφωνα πάντα με τους κανονισμούς του επίσημου προγράμματος της  I.T.F.  “play and stay” για  μικρά  παιδιά από ηλικίες 6 έως 18 ετών.

Το πρωτάθλημα  αποσκοπούσε στη μαζική συμμετοχή όσων περισσότερων παιδιών της περιοχής ευθύνης της Ε΄  Ένωσης Αντισφαίρισης.

Οι αγώνες χαρακτηρίσθηκαν  επιτυχείς λόγω της άρτιας οργάνωσης με το πρόγραμμα των αγώνων να κυλά χωρίς καθυστερήσεις και κυρίως λόγου του καλού καιρού που βοήθησε στη μεγάλη συμμετοχή των μικρών και μεγάλων αθλητών –τριών, σχεδόν από όλες τις πόλεις και όλους τους  ομίλους της Κεντρικής Ελλάδας.

Για την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων και για να κάνουν και περισσότερους αγώνες  οι μικροί και μεγάλοι, αθλητές και αθλήτριες χωρίσθηκαν  σε γκρουπάκια των (4) τεσσάρων η (5)πέντε παιδιών (ανά ηλικία κατηγορίας αγώνων) και αφού έδιναν μεταξύ τους αγώνες με το σύστημα { Rount –robin– όλοι με όλους, ο καθένας έπαιζε τρείς (3) ή (4) αγώνες }, ο καλύτερος-ρη,  του κάθε γκρουπ, (δηλ. αυτός με τις περισσότερες νίκες, ή την καλύτερη διαφορά πόντων) κατατάσσονταν  πρώτος  1ος   ή 2ος κ.λ.π. στο εν λόγω  γκρούπακι  και καταλάμβανε το μετάλλιο της  πρώτης, δεύτερης, τρίτης ή τέταρτης  θέσης.

O Kαρδιτσιώτικος Όμιλος Αντισφαίρισης  Σ.Ο.Α.Κ. ΦΩΚΙΑΝΟΣ έλαβε μέρος τελικά στους αγώνες   με τρείς  (03) αθλητές συνολικά:  ένα(1) αθλητή και (2)  αθλήτριες κατά επιλογή του προπονητού τους.

Με τους:

Και με τις:

1)Γιαννέλου Ανδριαννή, 2)Γιαννέλου Ιωάννα.

Αξίζει να τονίσουμε την πολύ καλή παρουσία που έκαναν οι μικροί αθλητές και μικρές αθλήτριες του ΣΟΑΚ ΦΩΚΙΑΝΟΥ το Σαββατοκύριακο 04-05/6/2022 του Ιουνίου εκπροσωπώντας επάξια την πόλη μας και μάλιστα σε χορτάρινα γήπεδα , τα οποία ήταν τελείως άγνωστα  για αυτούς!

Συγκεκριμένα:

Ο αθλητής Μπούσδας Χρυστόφορος, καλά φορμαρισμένος και βρισκόμενος σε καλή μέρα με το servis του (έχοντας πάνω από 5-6  άσσους σε κάθε αγώνα του) και τις επιστροφές του με πολλά winer πίσω και εμπρός ζώνης, δεν άφησε πολλά περιθώρια στους Γκόβαρη Χρήστο και Κώστογλου Αιμίλιο αθλητές της Λάρισας από  τους οποίους προσπέρασε χωρίς να χάσει game.Η συνέχεια τον βρήκε να παίζει με τον πολύ αξιόλογούς αθλητές της Αμπελώνας , Κατή Θανάση και Μηλιώνη Αλέξανδρο ο οποίοι  δεν κατάφεραν να ανακόψουν την νικηφόρα πορεία του Καρδιτσιώτη αθλητή, ο οποίος τον προσπέρασε με ψυχραιμία ακολουθώντας την ίδια νικηφόρα τακτική, καταλαμβάνοντας  την (1η )Θέση στο γκρουπάκι του χωρίς καμία ήτα. καταλαμβάνοντας έτσι το μετάλλιο της (1ης ) Θέσης.

Η αθλήτρια  Γιαννέλου Ιωάννα αν και εμφανιζόμενη πρώτη φορά σε αγώνες επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο και σθένος απολαμβάνοντας τον κάθε της αγώνα ξεχωριστά, γεμίζοντας τον κάθε πόντο της στο game με πάνω από 10 εναλλαγές μπαλιών. Στον δρόμο της συνάντησε τις ποιο έμπειρες αθλήτριες, Παπανδρέου Κων/να από τον Αμπελώνα Λάρισας και τις ντόπιες αθλήτριες Βουτσιλά Αγγελίνα (Α.Σ.Α.Λ) και Παπαδημητρίου Χριστίνα (ΤΕΝΝΙΣ LIFE). Εκεί ο αέρας της έδρας και η μεγαλύτερη χρονική διάρκεια ενασχόλησής τους με το αγώνισμα του τένις, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ τους, οδηγώντας την νεαρή αθλήτρια της πόλης μας  στην (4η)Θέση στο γκρουπάκι της και το μετάλλιο της τέταρτης (4ης ) Θέσης.

Η αθλήτρια Γιαννέλου Ανδριανή, βρέθηκε να παίζει στον πρώτο της αγώνα με την Λαρισαία  αθλήτρια Τενεκέ Θεοφανία την οποία και προσπέρασε παίζοντας  έξυπνα, ψύχραιμα και υπομονετικά. Η συνέχεια την βρήκε να κερδίζει με τον ίδιο τρόπο την αθλήτρια της Αμπελώνας  Στάϊκου Αθηνά, μαζεύοντας σιγά, σιγά τους πόντους της, αποσυντονίζοντας την αντίπαλο της που έπαιζε  ποιο επιθετικά. Στον τρίτο του και τελευταίο αγώνα της με την αθλήτρια Αλεξάνδρου Έυα, της Αμπελώνας πάλι, επέβαλε τον δικό της ρυθμό από την αρχή έως το τέλος του αγώνα πιέζοντας την αντίπαλο της στην πίσω ζώνη αναγκάζοντας την να κάνει αρκετά λάθη και να δώσει τον αγώνα στην αθλήτρια της πόλης μας στέλνοντας την στην (1η)Θέση στο γκρουπάκι της  καταλαμβάνοντας το μετάλλιο της πρώτης (1ης ) Θέσης.

Ο  Σ.Ο.Α.ΚAΡΔΙΤΣΑΣ. ¨ΦΩΚΙΑΝΟΣ¨, πρωτεργάτης του Καρδιτσιώτικου ΤΕΝΙΣ και κύριος εκφραστής της Αγωνιστικής Εκπροσώπησης του Νομού μας, σε όλες τις κατηγορίες και ηλικίες, εδώ και σχεδόν (30) τριάντα  χρόνια, έχοντας παράγει όλα αυτά τα έτη πάμπολλους αθλητές και αθλήτριες με σοβαρή κατάταξη σε όλες τις βαθμολογίες τις ΕΦΟΑ, κατακτώντας επάξια την άνοδό του στην Β΄ ΕΘΝΙΚΗ κατηγορία το  έτος 2018,   ανακοινώνει ότι συνεχίζει τις εγγραφές, νέων φίλων του αγωνίσματος και νέων μελών, αρχαρίων και μη σε όλα τα τμήματα που λειτουργεί ( junior-μικρών-μεγάλων ) και για την Καλοκαιρινή περίοδο του αγωνιστικού έτους 2022-2023.Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλφ. 6976612913.