- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ντάνιελ – Η Θεσσαλία Μετά … (μία Ολιστική Προσέγγιση για την Ανασυγκρότηση του Θεσσαλικού κάμπου)

Οι άνθρωποι, οι περιουσίες και οι παραγωγικές δυνατότητες που χάθηκαν κάτω από τα θολά νερά και τις λάσπες που άφησε η θεομηνία, θα λείψουν από τη χώρα μας και θα επηρεάσουν το Εθνικό Προϊόν. Οι βιομηχανίες που βασίζονται στο βαμβάκι, το γάλα, τα σιτηρά, τη ντομάτα, τα λαχανικά τα φρούτα, η κτηνοτροφία και οι γεωργικές αποδόσεις γενικότερα, θα πάρει χρόνο για να επανέλθουν στην κανονικότητα. Το κοινωνικό κόστος δυσθεώρητο.

Ο εφιαλτικός Σεπτέμβρης του 2023 άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα και δεν πρόκειται να φύγει από τη μνήμη μας. Η καταστροφή όμως δεν πρέπει να μείνει “ανεκμετάλλευτη”. Θα πρέπει να αξιοποιηθεί ως ευκαιρία για να θωρακίσουμε το μέλλον του τόπου μας.

Η Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού, με Μέγα Χορηγό τον Θεσσαλικό Όμιλο Ελληνικά Γαλακτοκομεία και την διαχρονική υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων και της e-Trikala A.E., διοργανώνει ένα διήμερο συνέδριο με τη συμμετοχή επιφανών εισηγητών, επιστημόνων και πολιτικών, με στόχο να συμβάλει στην πρόληψη νέων καταστροφικών γεγονότων. Ερωτήματα που απασχολούν την κοινωνία και θα τεθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, περιλαμβάνουν:

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου “ΑΝΑΝΤΙ”, στις 27-28 Ιανουαρίου 2024.

Δηλώσεις συμμετοχής μέσω της  ιστοσελίδας του Συνεδρίου https://conference.tlp.gr [1]