- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Νούσιος για τη γιορτή των μανιταριών

Μια γιορτή εξερεύνησης και  γευσιγνωσίας , ένα ταξίδι στο συναρπαστικό κόσμο της αναγνώρισης, συλλογής και παρασκευής συνταγών με βάση τα μανιτάρια. Αυτά και πολλά άλλα θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά όσοι βρεθούν την Κυριακή 2 Απριλίου στη λίμνη Πλαστήρα, στη γιορτή των μανιταριών. Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δράση που διοργανώνουν ο σύλλογος νέων Νεοχωρίου και οι μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Καρδίτσας.

Ασφαλώς δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα μια τέτοια δράση. Θα ήθελα όμως να τονίσω ότι αυτή τη φορά είναι ουσιαστική η έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο μιας στοχευμένης προσπάθειας να ενισχυθεί στην περιοχή ο βιωματικός τουρισμός, με αποκόμιση εμπειριών αποκτώντας επαφή με τη φύση, τους ντόπιους και την κουλτούρα τους.

Στόχος να προστεθεί η περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα- και όχι μόνο -στο κάδρο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, μέσα από την ανθρωπιστική προσέγγιση του τουριστικού προϊόντος με κίνητρο για συμμετοχή σε αξιομνημόνευτες ταξιδιωτικές εμπειρίες, που θα είναι επαναλαμβανόμενες.

Θέλω να συγχαρώ το σύλλογο νέων Νεοχωρίου, τους μανιταρόφιλους Θεσσαλίας και όλους τους συνδιοργανωτές και για τη φετινή πραγματοποίση της γιορτής των μανιταριών, που αναδεικνύει την ποικιλομορφία της περιοχής και τους θησαυρούς της γης της.

Θα ήθελα επίσης να προσκαλέσω και τους ντόπιους, αλλά και τους επισκέπτες που θα βρεθούν το Σαββατοκύριακο στην Καρδίτσα, να συμμετέχουν σ΄αυτή την πανδαισία εμπειριών και γεύσεων.