- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο Δήμος Καρδίτσας δημιουργεί Ζωντανό Εργαστήριο

Σημαντικές πρωτοβουλίες με στόχο την ένταξη στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις αναπτύσσει ο Δήμος Καρδίτσας στο πλαίσιο ενός  ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδιασμού.

Πρόσφατα, ο Δήμος υπέβαλε αίτηση για να ενταχθεί στην αποστολή που έχει δρομολογήσει η ΕΕ «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις».

Σε αυτές τις πρωτοβουλίες, ο Δήμος συγκεντρώνει την υποστήριξη όλων των Φορέων, αλλά κυρίως των Πολιτών του, οι οποίοι συμμετέχουν δραστήρια στη διαβούλευση και στην ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε στη δημιουργία ενός Ζωντανού Εργαστηρίου (Living Lab) το οποίο θα λειτουργεί υπό την αιγίδα του. Το Ζωντανό Εργαστήριο θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον το οποίο θα υποστηρίξει:

Η δημιουργία και λειτουργία του Ζωντανού Εργαστηρίου θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Horizon 2020 “Research and Innovation”, και συγκεκριμένα από το Έργο 2ISECAP “INSTITUTIONALIZED INTEGRATED SUSTAINABLE ENERGY AND CLIMATE ACTION PLANS” (C. No 8101033752), στο οποίο είναι εταίροι ο Δήμος Καρδίτσας και η Αναπτυξιακή Καρδίτσας.