- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο Κώστας Τσιάρας στη Βοστώνη για τις Ομογενειακές Εκδηλώσεις

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστας Τσιάρας, θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στην παρέλαση του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί  στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, την Κυριακή 1η  Μαΐου.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει οριστεί από τις οργανώσεις των ελληνικών κοινοτήτων ως επικεφαλής των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, η ελληνική αντιπροσωπεία θα παρακολουθήσει τη δοξολογία που θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη των Ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης και θα ακολουθήσει η παρέλαση με τη συμμετοχή των ομογενειακών οργανώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κατά την επίσκεψή του στη Βοστώνη, ο κ. Τσιάρας θα επισκεφτεί το ιστορικό ιστιοφόρο USS Constitution, το οποίο περισυνέλεξε ορφανά από τη σφαγή των Ψαρών και στο οποίο στρατολογήθηκε ο George Sirian (Σαρηγιάννης), ο νεότερος και μακροβιότερος υπαξιωματικός του Αμερικανικού Ναυτικού.

Μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων της Βοστώνης, καθώς και με πολιτικούς παράγοντες του Κογκρέσου, που συνδέονται με τις ελληνικές κοινότητες των ΗΠΑ.

Τέλος, θα συναντηθεί με τον Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Suffolk και το Προεδρείο Ελλήνων Δικηγόρων Νέας Αγγλίας.

Τον κ. Τσιάρα, ως επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στη Βοστώνη, θα συνοδεύει, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Κούβελας.