- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο λαός είναι υπέρ των αιτημάτων των υγειονομικών! Οι δήμαρχοι Καρδίτσας, Σοφάδων, Πλαστήρα;

Όλος ο λαός βλέπει και ζει στο πετσί του τις συνέπειες ενός υποβαθμισμένου και με συνεχώς μειωμένη κρατική χρηματοδότηση, από τις κυβερνήσεις, δημόσιου Συστήματος Υγείας που στενάζει για άλλη μία φορά κάτω από την επέλαση της πανδημίας.

Δεν υπάρχει καλόπιστος άνθρωπος που να μη βλέπει ότι οι κυβερνήσεις βάζουν την υγεία και τις ζωές μας στη ζυγαριά του ‘’κόστους – οφέλους’’ και προωθούν το σχέδιο για το «Νέο ΕΣΥ» που θα φέρει, συγχωνεύσεις και καταργήσεις κλινικών και νοσοκομείων, εργολάβους, νέες ιδιωτικοποιήσεις. Σε αυτό το δρόμο έχουν οδηγήσει το δημόσιο σύστημα υγείας διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) υλοποιώντας τις στρατηγικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μπροστά στην τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους της υγείας, την Παρασκευή 26 Νοέμβρη στις 6:30 το απόγευμα, πραγματοποιείται συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας μετά από πρόσκληση τριάντα οχτώ φορέων που εκπροσωπούν το σύνολο της κοινωνίας της Καρδίτσας και με αιτήματα που οι υγειονομικοί προβάλλουν και διεκδικούν από την αρχή της πανδημίας, εδώ και δυο χρόνια. Τα αιτήματα αυτά οι φορείς τα κατέθεσαν μέσω ψηφίσματος και στα Δημοτικά Συμβούλια των δήμων του νομού ζητώντας την στήριξή τους.

Στους δήμους Καρδίτσας, Σοφάδων (όπου οι δήμαρχοι είναι εκλεγμένοι με τη ΝΔ) και Λίμνης Πλαστήρα (όπου δήμαρχος είναι ο πρώην διοικητής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας, διορισμένος επί ΣΥΡΙΖΑ) που συνεδρίασαν χθες, οι Δήμαρχοι έψαχναν αφορμές για να μη συμφωνήσουν… Οι μεν Σοφάδων και Λίμνης Πλαστήρα δεν το έβαλαν καν σε συζήτηση, ο δε δήμαρχος Καρδίτσας είπε ότι συμφωνεί μεν, διαφωνεί δε…

Ο δήμαρχος Σοφάδων έδειξε ότι ενοχλήθηκε με το αίτημα της επιστροφής στη δουλειά των υγειονομικών που είναι σε αναστολή και θεωρεί ότι η υπουργός παιδείας Κεραμέως σωστά πράττει που στοιβάζει κατά δεκάδες τα παιδιά στα σχολεία! Ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα είπε πως ‘’το ξέχασε’’ και έψαχνε εκείνη τη στιγμή να βρει το mail με το ψήφισμα.…

Ο δήμαρχος Καρδίτσας, αφού μίλησε για την αξιοποίηση της πανδημίας ως εργαλειοθήκης για να αποκομίσουν κάποιοι πολιτικά κέρδη και ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο, ούτε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, στο τέλος αποκάλυψε τι τον ενοχλεί: η επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών και η επιστροφή στη δουλειά όσων υγειονομικών είναι σε αναστολή εργασίας… επιβεβαιώνοντας ακόμη μια φορά ότι στηρίζει και προωθεί τη γραμμή της κυβέρνησης. Έτσι, η όποια συμμετοχή του δημάρχου και ‘’των συν αυτώ’’ στο αυριανό συλλαλητήριο των φορέων της Καρδίτσας είναι υποκριτική, αφού διαφωνεί με τα αιτήματα του συλλαλητηρίου και ο λαός της Καρδίτσας πρέπει να το εκτιμήσει ανάλογα.

Η πραγματική αλήθεια είναι ότι όλοι τους, δήμαρχοι και σύμβουλοι της πλειοψηφίας, είναι πιστοί υπηρέτες της κυβερνητικής πολιτικής και βάζουν πλάτη για να περάσει αυτή. Ενοχλούνται με το αίτημα για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών ενώ την ίδια στιγμή πεθαίνουν άνθρωποι στους διαδρόμους των νοσοκομείων για να τα τσεπώνουν οι μεγάλοι. Γι αυτό ψάχνουν να βρουν βολικούς αντιπάλους στο πρόσωπο των ανεμβολίαστων για να κρύψουν την πραγματικότητα.

Εμείς καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τους συνταξιούχους και τη νεολαία του νομού να βουλιάξουν κυριολεκτικά με τη συμμετοχή τους την κεντρική πλατεία αύριο το απόγευμα στις 6:30, να απαιτήσουν και να επιβάλλουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους όπως αυτά αποτυπώνονται στο ψήφισμα των τριάντα οχτώ φορέων του νομού.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση: Βασίλης Κρανιάς (δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας), Ηλίας Στουρνάρας (δημοτικός σύμβουλος Σοφάδων), Βασίλης Ελευθερίου (δημοτικός σύμβουλος Λίμνης Πλαστήρα)