- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο Παλαμάς συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, Προσχολικής Αγωγής Παλαμά (Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π) στους παιδικούς σταθμούς Παλαμά και Προαστίου η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, μια δράση που έγινε από τις 16 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου 2022.
Κατά την διάρκεια της εβδομάδας δράσεων οι λιλιπούτειοι φίλοι μας διδάχθηκαν τους τρόπους μετακίνησης, πάντα σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ, παρακολουθώντας παράλληλα σχετικά οπτικοακουστικά βίντεο και κάνοντας πράξη ότι διδάχτηκαν συμμετέχοντας σε κινητικά παιχνίδια εσωτερικού χώρου.
Έγινε αφήγηση εκπαιδευτικών βιβλίων τα οποία δανείστηκαν από την βιβλιοθήκη του Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π και έκαναν κατασκευές ομαδικές και ατομικές με θέμα την ασφαλή μετακίνηση στους δρόμους.
Ενημερώθηκαν για τον εξοπλισμό του καλού ποδηλάτη, συμμετείχαν σε κινητικά παιχνίδια στον προαύλιο χώρο με ποδήλατα σε δρομάκια από κώνους αναγνωρίζοντας τα σήματα της οδικής κυκλοφορίας και ακολουθώντας την δραστηριότητα της οδηγήσεως.
Στα πλαίσια αυτά παρακολούθησαν κουκλοθέατρο, διδάχθηκαν το δεκάλογο του καλού ποδηλάτη, συμμετείχαν σε θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων.
Με το τέλος των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας οι μικροί μας φίλοι δήλωσαν κατενθουσιασμένοι απ’ όλα όσα διδάχθηκαν εφάρμοσαν στην πράξη.