- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο Σύλλογος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών για την ολοκλήρωση των ενστάσεων του Κτηματολογίου

Ολοκληρώθηκε στις 04/08 η προθεσμία των μόλις 2+2 μηνών για την υποβολή ενστάσεων επί δηλωθέντων ακινήτων σε επίπεδο Νομού Καρδίτσας η οποία βρήκε τους συναδέλφους μηχανικούς για άλλη μια φορά με εξαιρετικά πιεστικές προθεσμίες, εξαντλητικά ωράρια και υπέρμετρες απαιτήσεις μιας διαδικασίας η οποία ενώ οφείλει να είναι η μεγάλη παρακαταθήκη για τα ακίνητα και τις ιδιοκτησίες για όλα τα επόμενα χρόνια, αντιμετωπίζεται κατ’ αυτό τον τρόπο. Οι συνάδελφοι μηχανικοί, όλων των ειδικοτήτων και όχι μόνο, είχαν να διαχειριστούν έναν όγκο αιτημάτων για όλο το Νομό, δυσανάλογο του χρονικού περιθωρίου το οποίο προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία με ότι αυτό συνεπάγεται σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Η «αναίμακτη» ολοκλήρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας μας χρήζει ήδη νικητές.

Ως Σύλλογος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Ν. Καρδίτσας, με μια σειρά πρωτοβουλιών τις οποίες πήραμε στην αρχή της διαδικασίας υποβολής των ενστάσεων επισημάναμε όλες αυτές τις δυσκολίες που έχει, ούτως ή άλλως, η συγκεκριμένη διαδικασία οι οποίες για μια σειρά από υποκειμενικούς λόγους, γινόταν πολλαπλά μεγαλύτερη. Στα πλαίσια αυτά καταφέραμε και επιτύχαμε παράταση υποβολής των εξαρτημένων Τοπογραφικών Διαγραμμάτων, βασικό επιστημονικό και επαγγελματικό αντικείμενο του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού, τουλάχιστον ως τα τέλη του Οκτώβρη. Παράλληλα, μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τον ανάδοχο, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, δύναται να κατατεθούν επιπλέον ενστάσεις ως τις 02/09, προθεσμία η οποία σε κάθε περίπτωση, επίσης δεν επαρκεί αναλογιζόμενοι τη θεσμική βαρύτητα της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Ως Δ.Σ. του Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Ν. Καρδίτσας συγχαίρουμε και συμπαραστεκόμαστε σε όλους τους συναδέλφους Μηχανικούς, οι οποίοι υπό αντίξοες συνθήκες, έδωσαν την συγκεκριμένη μάχη για τη διασφάλιση των περιουσιών- ιδιοκτησιών των εργαζομένων και όχι μόνο. Δηλώνουμε πως θα είμαστε δίπλα, ως οφείλουμε, σε κάθε ζήτημα του κλάδου θα παρουσιάζεται και μέσα από όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες να επιχειρούμε να δίνουμε λύσεις σε αυτά τα οποία οι αρμόδιοι φορείς αρνούνται να ανταποκριθούν.