- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου για την Ημέρα Νοσηλευτών

Η παγκόσμια ημέρα του νοσηλευτικού προσωπικού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Μαϊου από το 1965, ημέρα γέννησης της Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ (Florence Nightingale) της γυναίκας, που έθεσε την βάση για την εξέλιξη της νοσηλευτικής επιστήμης, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών.

Η Νοσηλευτική έχει χαρακτηριστεί ως έργο αγάπης και προσφοράς προς τον άνθρωπο. Το νοσηλευτικό προσωπικό παρέχει φροντίδα, ανακούφιση και ενδιαφέρον σε κάθε άνθρωπο που βιώνει καταστάσεις ,όπου βάλλεται η υγεία του, ενώ στην πανδημία του κορωνοϊού , όχι λίγες φορές, η προσφορά των Νοσηλευτών , χαρακτηρίστηκε ηρωική, εισπράττοντας τα ευχαριστώ και τα χειροκροτήματα του κόσμου.

Η Νοσηλευτική αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους του συστήματος υγείας.

Η Νοσηλευτική φροντίδα απαιτεί υψηλό αίσθημα ευθύνης, ενσυναίσθηση, αφοσίωση , κουράγιο, δύναμη ψυχής και αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Εξελίχθηκε σε επιστήμη με ειδικές αρχές και κανόνες .

Η κοινωνία αναγνωρίζει την προσφορά του νοσηλευτικού προσωπικού και επιτέλους ήρθε ο καιρός να αναγνωριστεί και από την πολιτεία.

Η αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού προς τον πληθυσμό στην χώρα μας είναι 3,3 νοσηλευτές / 1000 κατοίκους , η πιο χαμηλή, σε σχέση με άλλες χώρες.

Η πανδημία ανέδειξε πόσο σημαντική είναι η προσφορά του νοσηλευτικού προσωπικού . Όχι μόνο γιατί ξαφνικά διαπιστώθηκε πόσο μικρός είναι ο αριθμός τους σε σχέση με τις ανάγκες του συστήματος υγείας.

Όχι μόνο γιατί παγκόσμια χάθηκαν εκατοντάδες νοσηλευτές στη μάχη κατά του κορωνοϊού , αλλά γιατί είναι αυτοί στων οποίων στο πρόσωπό τους αποτυπώθηκε η έννοια ” φροντίδα ” σε όλο της το μεγαλείο.

Ο νοσηλευτής είναι αυτός που πρέπει να ακούγεται όταν λαμβάνονται αποφάσεις για τον όποιο σχεδιασμό και για τις πολιτικές υγείας .Είναι η φωνή του ασθενή . Είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις ελλείψεις και τα προβλήματα στον χώρο των Νοσοκομείων.

Καλουμε την Κυβέρνηση, να μην αφήσει αυτή την φωνή να σιωπήσει πίσω από την εργασιακή εξάντληση, την έλλειψη αναγνώρισης και την διαπλοκή άλλων συμφερόντων.

Ζητούμε την ενταξη μας τώρα στα ΒΑΕ, μονιμοποιηση των εκτάκτων, οικονομικη ανταμοιβή Ενίσχυση των Νοσοκομείων με Νοσηλευτικό Προσωπικό και όχι μόνο, Αύξηση της χρηματοδότησης στα Νοσοκομεία.

Χρονια πολλα σε ολους τους νοσηλευτες και τις νοσηλευτριες ανα τον κοσμο.

Χρόνια πολλά σε όλο το Νοσηλευτικό προσωπικό ,που με αυτοθυσία και πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες, προσέφεραν και θα συνεχίσουν να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους , Χρόνια πολλά στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής!!!!! Ο Θεός να μας χαρίζει υγεία και δύναμη !!!