- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ στηρίζει την απεργία των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι

    Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας, αφού έλαβε υπόψη την από 18/10/2022 ανακοίνωση της ΠΟΕ/ΟΤΑ, στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι  που θα γίνει την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022.  Ο εμπαιγμός προς τους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν έχει τέλος, αφού εκδόθηκαν και τα οριστικά αποτελέσματα σε όλες τις κατηγορίες, όπου 163 συνάδελφοι πετιούνται στην ανεργία, ήρθε ένα ακόμα χτύπημα. Tμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι η ειδική εμπειρία δε θα έπρεπε να υφίσταται για τις θέσεις που  λογίζονται στην προκήρυξη ως χωρίς εμπειρία, με αποτέλεσμα ακόμα 1100 εργαζόμενοι να κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, τινάζοντας στον αέρα όλη την προκήρυξη.

Αλήθεια που πήγαν τα μεγάλα λόγια όλων των κυβερνήσεων που μιλούσαν για μια υπηρεσία τομή; Που είναι όλοι αυτοί που έλεγαν ότι το «Βοήθεια στο Σπίτι» επιτελεί κοινωνικό έργο; Κι αν είναι έτσι γιατί τόσα χρόνια κρατούν τους συναδέλφους σε ομηρία; Τόσα χρόνια τους εκμεταλλεύτηκαν , παίξανε διάφορα προεκλογικά παιχνίδια επάνω τους και τώρα κάνουν πως δεν τους ξέρουν.

Η μονιμοποίηση και η αποκατάσταση των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» μετά από είκοσι (20) χρόνια εργασιακής ανασφάλειας αποτελεί το μοναδικό στόχο όλων των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αυτή την κρίσιμη ώρα!!!

Το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει εδώ και τώρα να δώσει λύση.