- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο Σύλλογος Γυναικών για το έγκλημα σε βάρος της 22χρονης Ιρανής

Ο Σύλλογος Γυναικών  Ν. Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας «Αγγελική Φυτσιλή» και Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ καταγγέλλουν  το αντιδραστικό καθεστώς του Ιράν για τη δολοφονία της 22χρονης Ιρανής Αμινί Μαχσά, κουρδικής καταγωγής, ενώ είχε προηγηθεί η σύλληψη της από την “αστυνομία ηθών” στην Τεχεράνη, επειδή δεν φορούσε “σωστά” την  μαντίλα της.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων του Ιράν, που αντιμετωπίζουν την κρατική βία, όλες τις οικονομικές, κοινωνικές διακρίσεις που διαιωνίζουν τη γυναικεία ανισοτιμία, ταυτόχρονα με σκοταδιστικές και αναχρονιστικές αντιλήψεις και  πρακτικές.

Απορρίπτουμε τα κροκοδείλια δάκρυα αυτών που κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών στο Ιράν, όπως οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την δίκαιη αγανάκτηση του λαού για να προωθήσουν τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, υπάρχει ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας των γυναικών της βιοπάλης σε όλο το κόσμο για να διεκδικήσουμε μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς ιμπεριαλιστικούς πολέμους και προσφυγιά, να παλέψουμε για γυναικεία ισοτιμία και χειραφέτηση των λαών.