- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο Σύλλογος Γυναικών Παλαμά γιόρτασε την Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου με μία μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση, με τίτλο ‘’«Μια λυγερή ακούστηκε», Δημοτικά τραγούδια του θρήνου της αδικοσκοτωμένης’’. Η παράσταση αυτή έλαβε χώρα την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, στο Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής στο Βόλο.

Ο Σύλλογος Γυναικών Παλαμά, κατόπιν προσκλήσεως του Λ.Ε.Β και θεωρώντας το τιμή και υποχρέωση, συμμετείχε στην παράσταση αυτή με την ομάδα παραδοσιακού τραγουδιού, με συντονιστή το μουσικό Γεώργιο Μαγαλιό. Παρά τη διετή αδράνεια και απόχη από το τραγούδι, η ομάδα, με τρείς μόνο πρόβες και ελλείψεις λόγω της πανδημίας, είχε μια εξαιρετική παρουσία. Απέδωσε δύο τραγούδια από το Αποκριάτικο Σεργιάνι του Παλαμά, τον ‘’Μπλανόγιαννο’’ και το ‘’Πόψι άντρας μ’ έδιρνι’’.

Το Λ.Ε.Β ‘’γιόρτασε’’ την Ημέρα της Γυναίκας θίγοντας ένα ιδιαίτερα κρίσιμο και επίκαιρο θέμα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία το τελευταίο διάστημα. Την κακοποίηση της γυναίκας μέσα στην ελληνική οικογένεια που έχει αυξηθεί ανησυχητικά. Αντίστοιχες, όμως, καταστάσεις αντιμετώπιζαν οι γυναίκες και κατά το παρελθόν. Η λαϊκή μούσα (ως γυναίκα) δεν θα μπορούσε να μην τραγουδήσει τις ιστορίες αυτών των γυναικών που βίωσαν το φόβο, την υποταγή και την ταπείνωση, καταδεικνύοντάς τες στην κοινωνία. Κάποια από αυτά τα τραγούδια παρουσιάστηκαν στην εν λόγω παράσταση.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου για την τιμητική αυτή πρόσκληση καθώς και τον πρόεδρο Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βάιο Μπακαβέλο, για την πλήρη κάλυψη των εξόδων της μετακίνησης του Συλλόγου στο Βόλο.