- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Σταύρος Παπαγεωργίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Το κέντρο Ψυχικής Υγείας Αποκεντρωμένη Μονάδα του Γ.Ν. Λάρισας  επισκέφτηκε ο Υποδιοικητής της 5ης Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Σταύρος Παπαγεωργίου αρμόδιος για θέματα Ψυχικής Υγείας,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Ενημερώθηκε για τις τελευταίες δράσεις του Κέντρου από την  Επιστημονικά Υπεύθυνη Διευθύντρια Παιδοψυχίατρο κα Βακάλη Χριστίνα  και την  ιατρό ΕΣΥ Ψυχίατρο κα  Μαρία Φιλιππίδου.

Ο κ. Παπαγεωργίου συνομίλησε με τους εργαζομένους του Κέντρου Ψυχικής Υγείας τους οποίους συνεχάρη για τις  προσπάθειες τους και αντάλλαξαν απόψεις γύρω από τις ενέργειες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων ενώ τόνισε την αξία των δομών Ψυχικής Υγείας στην 5η Υ.ΠΕ

Τον κ. Παπαγεωργίου υποδέχτηκε ο Διοικητής του Γ.Ν. Λάρισας κ. Γρηγόριος Βλαχάκης, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Σακελλαρίου Αικατερίνη, η οποία εκτελεί χρέη Αντιπροέδρου,  και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Νοσοκομείου κα Χύτα Ευθυμία Πρόεδρος και Γούλα Ευριδίκη.

Στα πλαίσια αυτά ο κος Βλαχάκης αναφέρθηκε στις  δράσεις ψυχολογικής υποστήριξης των εργαζομένων στις Κλινικές COVID – 19, που πρώτο το Γ.Ν. Λάρισας μας εφάρμοσε και ενισχύθηκε στην συνέχεια  από τα προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης  εργαζομένων, που υλοποίησε Πανελλαδικά το Υπουργείο Υγείας.

Στις δράσεις ψυχολογικής τόνωσης του πληθυσμού στις σεισμόπληκτες περιοχές μαζί με την καθημερινή λειτουργία του Κ.Ψ.Υ., καθώς και στην  ενίσχυση του Ξενώνα Ψυχικής Υγείας «Αργίσσα» και των προστατευόμενων διαμερισμάτων του, αποτελούν τις ουσιαστικές παρεμβάσεις των υπηρεσιών του Γ.Ν. Λάρισας στην τοπική κοινωνία.

Τέλος ενημέρωσε για το τελευταίο εγχείρημα του Γ.Ν. Λάρισας στον Χώρο της Ψυχικής Υγείας για τις δύο κινητές  μονάδες  Ψυχικής Υγείας  οι οποίες θα υλοποιηθούν μέσω ΕΣΠΑ.

Ευχαρίστησε τον κο Παπαγεωργίου για την άριστη συνεργασία και επιβεβαίωσε ότι η ενίσχυση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας  συνεχίζεται.