- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Όχι άλλες ανέξοδες υποσχέσεις στους κατοίκους της ορεινής Αργιθέας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, επανειλημμένα έχει καταγγείλει τις μεγάλες ευθύνες της περιφερειακής αρχής Θεσσαλίας του κ. Αγοραστού, για την μη ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των κατοίκων της ορεινής Αργιθέας, για ασφαλτόστρωση των δρόμων Βραγκιανά –Ρόγκια έως τα όρια με το Νομό Ευρυτανίας και Αργυρίου – Γέφυρα Αυλακίου, όρια με το Νομό Αιτωλοακαρνανίας. 

Οι προεκλογικές συνήθως υποσχέσεις για ασφαλτόστρωση των παραπάνω δρόμων, από την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας και τις αστικές κυβερνήσεις (Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), διαδέχονται την απραξία για πάρα πολλά χρόνια, ταλαιπωρώντας αφάνταστα, ειδικά τη χειμερινή περίοδο που εκεί ψηλά διαρκεί περισσότερους μήνες, τους κατοίκους των χωριών της Ανατολικής Αργιθέας και όχι μόνο, που χρειάζεται να μετακινηθούν μέσα από άθλιους χωματόδρομους για να πάνε στο γιατρό, στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις τους, τα παιδιά στο σχολείο και για άλλες ανάγκες τους.

Η περιφερειακή αρχή του κ. Αγοραστού, που δείχνει εξαιρετική ταχύτητα και δαπανά τεράστια ποσά για την εξυπηρέτηση των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου στην Θεσσαλία, όπως και όλες οι αστικές κυβερνήσεις, έχουν αφήσει επί δεκαετίες στο περιθώριο τους κατοίκους της ορεινής Αργιθέας.

Στους κατοίκους της ορεινής Αργιθέας, που τους άφησαν να βασανίζονται με ένα σωρό προβλήματα επί χρόνια και σε κανέναν άλλο κάτοικο της Θεσσαλίας, η περιφερειακή αρχή και όλες οι αστικές κυβερνήσεις, δεν χρωστούν καμία χάρη, αλλά έχουν υποχρέωση να λύνουν έγκαιρα τα προβλήματα τους και όχι να εμφανίζονται και από πάνω στα ΜΜΕ σαν «σωτήρες» τους, για να υφαρπάζουν απλά τις ψήφους τους στις εκλογές.

Σωστά οι αγαναχτισμένοι από την χρόνια εγκατάλειψη και τον εμπαιγμό, κάτοικοι της ορεινού δήμου Αργιθέας Καρδίτσας, προχώρησαν πρόσφατα σε κινητοποίηση από κοινού με κατοίκους του όμορου δήμου Αγράφων της Ευρυτανίας, απαιτώντας από την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας και την κυβέρνηση, την γρήγορη ασφαλτόστρωση των άθλιων χωματόδρομων που δυσκολεύουν την καθημερινή μετακίνησή τους:

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, είναι σταθερά στο πλευρό τους, απαιτώντας την επίλυση του δίκαιου αιτήματος των κατοίκων της ορεινής Αργιθέας.