- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Όχι στις διώξεις των γιατρών του ΚΥ Καρδίτσας

Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας και το Συνδικάτο οικοδόμων Καρδίτσας, στηρίζουμε τους γιατρούς που τους στέλνουν σε πειθαρχικό, με το πρόσχημα της μη συμφωνίας τους να εκτελούν τις υπηρεσίες τους σε δυο πόστα ταυτόχρονα.

Καταγγέλλουμε τη στάση της διοίκησης του Κέντρου Υγείας Καρδίτσας και της 5ης ΥΠΕ, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι οι διώξεις και η τρομοκρατία των υγειονομικών . Η στάση αυτή επιδιώκει να κρύψει κάτω από το χαλί τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στο χώρο της υγείας , που με δύο χρόνια πανδημίας επιβάρυνε τους ήδη λιγοστούς εργαζόμενους , ρίχνοντας όλη την ευθύνη στους <<ασυμμόρφωτους >> υγειονομικούς.

Με <<εντέλλεσθε>> σε γιατρούς δε καλύπτεις τα κενά . Το μόνο που προσπαθούν να καλύψουν είναι η εγκληματική και διαχρονική υποστελέχωση της δημόσιας υγείας . Τελικά ο μόνος ρόλος που έχουν να επιτελέσουν οι διοικήσεις των δομών υγείας είναι του θηριοδαμαστή των εργαζόμενων, για να υλοποιούν ήσυχα και αθόρυβα την αντιλαϊκή πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης και της ΕΕ.

Μετά από τα χειροκροτήματα στους υγειονομικούς στην αρχή της πανδημίας περάσαμε στις διώξεις των υγειονομικών . Για όλους εμάς, τους εργαζόμενους που γνωρίζουμε τι σημαίνει εντατικοποίηση της εργασίας, στεκόμαστε στο πλευρό των γιατρών που δίνουν τη μάχη όλο αυτό διάστημα για να κρατηθεί το δημόσιο σύστημα υγείας όρθιο με υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Απαιτούμε