- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Όχι στο κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων και στις απολύσεις

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαικής Συσπείρωσης (Τάσος Τσιαπλές, Αποστόλης Νάνος, Βάσω Μπακάση και Ζήσης Γκαραλιάκος), εκφράζουν την αντίθεσή τους στο συνεχιζόμενο κλείσιμο μιας σειράς καταστημάτων των τραπεζικών ομίλων, κυρίως σε μικρές πόλεις και κωμοπόλεις και της Θεσσαλίας, που έχει ως σκοπό την αύξηση των κερδών τους, μετά και από τις γενναίες ανακεφαλαιοποιήσεις που τους παρείχαν τα προηγούμενα χρόνια με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, όλες οι αστικές κυβερνήσεις.

Το κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων, έχει ως συνέπειες:

α) την αύξηση των δυσκολιών πρόσβασης των ανθρώπων της υπαίθρου (μικροί αγρότες, επαγγελματίες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι) σε τραπεζικές υπηρεσίες, τόσο αναγκαίες για συναλλασσόμενους που κατά κανόνα στερούνται ψηφιακών δεξιοτήτων, που εξαναγκάζονται να μετακινούνται για τις υποχρεώσεις τους στα αστικά κέντρα, με πρόσθετη επιβάρυνση σε έξοδα και χρόνο.

β) την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των απολύσεων υπαλλήλων απο τραπεζικά καταστήματα που έκλεισαν ή ετοιμάζονται να κλείσουν οι τραπεζίτες.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, αξιώνει από τις διοικήσεις των Τραπεζών και την κυβέρνηση, να σταματήσουν το κλείσιμο καταστημάτων και να επαναλειτουργήσουν αυτά που έκλεισαν σε μικρές πόλεις και κωμοπόλεις. Καμία απόλυση τραπεζοϋπαλλήλου. Σταμάτημα της εντατικοποίησης της εργασίας και των ανατροπών των εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι, οι μικροί αγρότες και επαγγελματίες της υπαίθρου, με τον οργανωμένο, μαζικό αγώνα τους, μπορούν να τα καταφέρουν.