- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΟΕΕ – Overall Equipment Effectiveness: Εργαλείο για τη βελτίωση της παραγωγικότητας

Με μεγάλη ανταπόκριση από πλευράς στελεχών επιχειρήσεων, αλλά και επιχειρηματιών, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021,  το διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα: «ΟΕΕ – Overall Equipment Effectiveness: Εργαλείο για τη βελτίωση της παραγωγικότητας».

Το Επιμορφωτικό Σεμινάριο είχε στόχο την παρουσίαση του δείκτη ΟΕΕ – Overall Equipment Effectiveness, την ανάλυση των 6 μεγάλων απωλειώντης παραγωγής και την αποτύπωσή τους μέσω του δείκτη OEE. Επιπλέον παρουσιάστηκαν παραδείγματα από διαφορετικές βιομηχανίες και αναλύθηκε ο τρόπος με τον οποίο τα αποτελέσματα του OEE μπορεί να καθοδηγήσουν στην επιλογή των καταλλήλων εργαλείων και μεθόδων για την απαλοιφή των αιτίων που μειώνουν την παραγωγικότητα, καταλήγοντας στην ανακάλυψη του «κρυμμένου Εργοστασίου», δηλαδή τη δυναμικότητα που δεν αξιοποιείται.

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Σπύρος Βαμβακάς, Μηχανολόγος Μηχανικός – Σύμβουλος Βιομηχανίας, Αντιπρόεδρος Hellenic Maintenance Society HMS, ο οποίος διαθέτει εμπειρία 25 ετών σαν στέλεχος πολυεθνικής και 10 ετών σαν ελεύθερος επαγγελματίας με εξειδίκευση στην εφαρμογή της μεθοδολογίας Lean Manufacturing.

Εκ μέρους του ΣΒΘΣΕ, την εκδήλωση χαιρέτισε και συντόνισε η Γενική Διευθύντρια κα Φρόσω Δαγλαρίδη, η οποία αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος εκπληρώνοντας τις καταστατικές του δεσμεύσεις, διαχρονικά υλοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις που αφορούν στα θέματα της ‘Λιτής Παραγωγής’ καθώς και της άμεσης και μόνιμης μείωσης κόστους παραγωγής,που αποτελούν κρίσιμα ζητήματα για την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων.