- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Οι ανεμογεννήτριες βλάπτουν σοβαρά το περιβάλλον – Κάτω τα χέρια από τα βουνά μας

Παρά τις συλλογικές αντιδράσεις της Κοινωνίας, επιστημονικών και άλλων φορέων, σύσσωμης της Αυτοδιοίκησης ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, βλέπουμε να προχωρούν ακάθεκτοι στην ισοπέδωση των βουνών μας. Οι εργασίες στον «Τύμπανο» είναι το προοίμιο μιας εκτεταμένης καταστροφής του Φυσικού μας Περιβάλλοντος. Είναι η μη αναστρέψιμη αλλοίωσης της ταυτότητας του τόπου μας συνολικά. Είναι η θανατική καταδίκη ενός περιβαλλοντικού πλούτου των Αγράφων που μας χάρισε η γενναιόδωρη Φύση και αποτελεί το δικό μας ανεκτίμητο κεφάλαιο, αφού το ιστορικό και πολιτιστικό μας απόθεμα βρίσκεται ατόφιο στα βουνά αυτά.

Τα Άγραφα αποτέλεσαν τον ιερό τόπο της Λευτεριάς και της Αντίστασης, είναι τόπος απροσκύνητος, εθνική κιβωτός της Ελληνικής Ψυχής και της Αξιοπρέπειας και είναι θλιβερό το θέαμα να ισοπεδώνονται τα βουνά μας για να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες, ακόμα πιο θλιβερό αυτό να γίνεται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Είμαστε υπέρ των εναλλακτικών τρόπων παραγωγής ενέργειας, αλλά όχι των μορφών που καταστρέφουν το Περιβάλλον. Ζητάμε στην σύνταξη ενός νέου εθνικού χωροταξικού για την εγκατάσταση μονάδων ΑΠΕ, με γνώμονα την προστασία του Περιβάλλοντος.

Ως διαδημοτική συνεργασία τριών Αγραφιώτικων Δήμων, Αγράφων – Αργιθέας – Λίμνης Πλαστήρα, στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους: Είμαστε αντίθετοι στην καταστροφή των βουνών μας και θα τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Καλούμε την κυβέρνηση, τις κρατικές και άλλες υπηρεσίες να παγώσουν κάθε διαδικασία που έρχεται σε αντίθεση με τη βούληση των τοπικών κοινωνιών.

Οι ανεμογεννήτριες και μάλιστα βιομηχανικού τύπου:

Καταστρέφουν το φυσικό μας Περιβάλλον,

Αλλοιώνουν την αισθητική των βουνών μας,

Υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων που επιμένουν να ζουν στα χωριά μας,

Ακυρώσουν την προοπτική της αειφορικής ανάπτυξης που προωθούμε από κοινού οι Δήμοι.

Για τους λόγους αυτούς συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις Συλλόγων και Φορέων και ζητάμε άμεση διακοπή των εργασιών εγκατάστασης αιολικών στα βουνά των Αγράφων.

Καλούμε την Κοινωνία να αντιδράσει τώρα, αύριο θα είναι αργά! Κάτω τα χέρια από τα βουνά μας!

 

Η  θέση της Διαδημοτικής Συνεργασίας Αγράφων – Αργιθέας – Λίμνης Πλαστήρα

 

Υπογράφουν οι δήμαρχοι Λίμνης Πλαστήρα: Παναγιώτης Νάνος, Αργιθέας: Ανδρέας Στεργίου, Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης.