- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Οι Έμποροι της Θεσσαλίας με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, από κοινού με τους προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Δήμου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η  εξέλιξη του προγράμματος «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου»  για τις πόλεις της Θεσσαλίας που συμμετέχουν στη δράση. Συμφωνήθηκε για το επόμενο διάστημα να ενταθεί η  συνεργασία ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό καθώς πρόκειται για έναν πρωτοποριακό θεσμό που αποσκοπεί στην ενίσχυση και τόνωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, στην αναβάθμιση της “εμπορικής γειτονιάς” με στόχο τη διευκόλυνση και την παροχή επιλογών στους καταναλωτές.

Επίσης συζητήθηκαν οι προοπτικές για κοινές και συμπληρωματικές  δράσεις-εκδηλώσεις μεταξύ Δήμων και Εμπορικών Συλλόγων για την ανάδειξη και τη στήριξη της τοπικής εμπορικής αγοράς.

Ο Κος Παπαστεργίου αναφέρθηκε επιπλέον και στο θέμα της δημιουργίας  ενεργειακών κοινοτήτων μεταξύ Δήμων και επιχειρήσεων (net metering) όπου για τον Δήμο Τρικκαίων οι συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους έχουν ξεκινήσει. Επεσήμανε ότι  η εφαρμογή τους θα έχει σκοπό την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας και της καινοτομίας στον ενεργειακό τομέα, την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας και την προώθηση της ενεργειακής βιωσιμότητας. Παράλληλα θα αποφέρει μία σειρά από οικονομικά, περιβαλλοντικά και λειτουργικά οφέλη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Υπογράμμισε ότι αποτελεί την ενεργειακή λύση που προωθεί τις αξίες της βιώσιμης ανάπτυξης.

Επιπλέον παρουσιάστηκε το πλάνο της συνεργασίας μεταξύ Δήμου Τρικκαίων και Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων στο νέο σχέδιο της ελεγχόμενης  στάθμευσης που στοχεύει στη δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής όπου ο καταναλωτής που θα ψωνίζει από τις τοπικές επιχειρήσεις θα επιβραβεύεται και θα έχει τη δυνατότητα να παρκάρει δωρεάν.

Τέλος συμφωνήθηκε η διαρκής συνεργασία μεταξύ της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας και της ΚΕΔΕ με στόχο την ανάδειξη και την ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.