- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Οι εκπαιδευτικοί να συζητήσουμε και να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις

Με πολλές δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα την ημέρα, η κυβέρνηση παίζει τώρα το επεισόδιο «ανοίξαμε και σας περιμένουμε». Χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και ποντάροντας μόνο στα εμβόλια (η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών θα έχει εμβολιαστεί μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς), ανοίγει ο τουρισμός, αποκαλύπτοντας τη γελοία έννοια που έχει η λέξη «ανάπτυξη» για τον εξαρτημένο ελληνικό καπιταλισμό. Αυτή την περίοδο, η επίθεση στα δικαιώματά μας, η οποία εντάθηκε την περίοδο της απανωτής καραντίνας και με εργαλείο αυτήν, θα οξυνθεί παραπέρα.

Ενώ η κυβερνητική επίθεση ήταν στο φουλ, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες κήρυξαν με τον πιο επίσημο τρόπο «παύση κινήματος». Συνελεύσεις έχουν να κληθούν ένα χρόνο. Τα καλέσματα σε διαδηλώσεις ήταν μόνο ανακοινώσεις στο διαδίκτυο χωρίς καμία πραγματική προσπάθεια μαζικοποίησής τους.

Πρώτη δουλειά μας είναι ο κλάδος να βρεθεί, να κουβεντιάσει και να πάρει αγωνιστικές αποφάσεις. Οι κινητοποιήσεεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της καραντίνας (μαζικές φοιτητικές διαδηλώσεις ενάντια στο Νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην υστερία της κρατικής καταστολής) έδειξαν περίτρανα ότι αυτό είναι το μόνο που φοβάται το σύστημα και η κυβέρνηση και όχι οι διάφορες επερωτήσεις στη Βουλή και το πλασάρισμα άλλων κυβερνητικών λύσεων. Οι αναγκαστικοί ελιγμοί της κυβέρνησης (μη πραγματοποίηση εξετάσεων, αναβολή της Τράπεζας Θεμάτων, αναβολή της εισόδου της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, πιο διακριτική παρουσία της Αστυνομίας στις διαδηλώσεις) ήταν αποτέλεσμα αυτών των κινητοποιήσεων του λαού και της νεολαίας.

Οργανώνουμε απεργιακή απάντηση:

Να κάνουμε βήματα συγκρότησης πανεκπαιδευτικού μετώπου για: Δωρεάν σπουδές για όλους – μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα – μονιμοποίηση των αναπληρωτών – Κάτω ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη – Κατω οι νομοι 4692/4763/4777.