- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Οι γυναίκες συμμετέχουν στην κινητοποίηση ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Αναβάθμιση του Σχολείου, Ενδυνάμωση των Εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις». Το νομοσχέδιο αυτό είναι το τέταρτο κατά σειρά αυτής της κυβέρνησης που επιχειρεί ένα μεγάλο χτύπημα στο περιεχόμενο του σχολείου, πιάνοντας το νήμα από όσα είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με άμεσες επιπτώσεις στα σχολεία.

Ένα νομοσχέδιο που νομιμοποιεί την ιδιωτικοποίηση του σχολείου, απαλλάσσει το κράτος από κάθε ευθύνη για τη χρηματοδότηση του αφήνοντας το βορά στον ανταγωνισμό των εταιρειών ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί σχολεία και μαθητές πολλών κατευθύνσεων και ταχυτήτων καταλύοντας το ενιαίο στοιχείο της Παιδείας και με το νόμο, απαξιώνοντας και το λειτούργημα των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων.

O Σύλλογος γυναικών Καρδίτσας και οι ομάδες γυναικών Σέκλιζας «Αγγελικη Φυτσιλη» και Ταμασίου (μέλη της ΟΓΕ) παλεύουμε για ένα σχολείο που θα προσφέρει ενιαία μόρφωση για όλους, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών μας, ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, δεν θα απαξιώνει.

Παλεύουμε για ένα σχολείο ασφαλές, με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζόμενων στο χώρο της εκπαίδευσης απέναντι στην πανδημία.

Καλούμε κάθε γυναίκα της περιοχής εργαζόμενη, άνεργη, αγρότισσα, συνταξιούχο, νέα γυναίκα, να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, να συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο,  την Πέμπτη 22/7 και ώρα 20:00μμ στην ALPHA BANK