- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Οικοδόμοι: Σκόνη, πέτρες, λάσπη, όλη μέρα στο γιαπί – Ποτέ δουλειά την Κυριακή

Απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε οργανώνουμε και κλιμακώνουμε τη πάλη μας. στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς όλες τις πλευρές : «Ούτε λεπτό εφησυχασμός, συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ορμή». Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης, να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι.

Να ακυρώσουμε στην πράξη την άθλια συμπαιγνία κυβέρνησης-πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για να απονευρώσουν κάθε αντίδραση, κάθε αγωνιστική διάθεση απέναντι στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνηση και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Μήνες τώρα που η κυβέρνηση προετοίμαζε το έδαφος εκείνοι δεν έβλεπαν τον λόγο να κάνουν κάτι καθότι «δεν γνώριζαν τις προθέσεις της», «το περιεχόμενο του νομοσχεδίου» κα. Το τελευταίο διάστημα παρότι ο υπουργός το έχει παρουσιάσει δεκάδες φορές στα διάφορα ΜΜΕ , η ίδια σκόπιμα μετέφερε την συνεδρίαση της Διοίκησης από μέρα σε μέρα, κωλυσιεργώντας κι αποφεύγοντας να πάρει απόφαση να οργανωθεί η οποιαδήποτε αντίδραση. Αφού κατέληξε πως βλέπει «πάρα πολλά θετικά», «ότι παίρνει αλλαγές και βελτιώσεις» κάτω από την πίεση της δράση εκατοντάδων συνδικάτων, συνδικαλιστικών φορέων σε όλη την Ελλάδα, όλους αυτούς τους μήνες πρότεινε απεργία στις 10 Ιούνη διεκδικώντας να βελτιωθούν οι… «ανατροπές του αιώνα»! Αυτός είναι ο ρόλος της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ ως δεκανίκι της κυβέρνησης ! Την ίδια στάση κράτησε και η ηγεσία του  Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας που ξεδιάντροπα υπονομεύει και σαμποτάρει τον οργανωμένο αγώνα των εργαζομένων.

Απέναντι σε όλα αυτά παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας για να μην επιτρέψουμε στη κυβέρνηση να μας πάει 100 χρόνια πίσω. Ακυρώνουμε τους σχεδιασμούς τους, κλιμακώνουμε την πάλη μας! Παίρνουμε όλα τα μέτρα για μαζική, αποφασιστική απεργιακή απάντηση! Καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις στον συνδικαλιστικό κίνημα να ριχτούν στην μάχη!

Στην απεργία θα νεκρώσουν όλα τα γιαπιά και τα εργοτάξια

Δίνουμε ενωμένοι μαζικό αγωνιστικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 10/6 και ώρα 10꞉00 πμ στην Κεντρική Πλατεία. Όλοι στην απεργιακή μάχη για να πάει στα σκουπίδια το αντεργατικό έκτρωμα!