- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Όλες μαζί στο πανεργατικό συλλαλητήριο

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και οι Ομάδες Σέκλιζας και Ταμασίου (μέλη της  Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), στηρίζουν και συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνουν φορείς και Επιτροπές Αγώνα πληγέντων από φυσικές καταστροφές της Καρδίτσας αλλά και  από πολλές περιοχές της χώρας, το Σάββατο 6 Νοέμβρη στις 12μμ στο Σύνταγμα.

Καλούμε τις γυναίκες του μόχθου της περιοχής μας να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο γιατί ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας!

Τα γεγονότα όλων των τελευταίων χρόνων στην Καρδίτσα και αλλού αποδεικνύουν περίτρανα ότι η πρόληψη και η προστασία του λαού δεν είναι πολυτέλεια. Ότι ενώ υπάρχει σήμερα η αναγκαία επιστημονική και τεχνολογική δυνατότητα για πρόβλεψη και αντιμετώπιση των λιγότερο ή περισσότερο ακραίων φαινομένων, η αντιπλημμυρική, η αντισεισμική θωράκιση, η πυροπροστασία βρίσκονται τελευταίες στη λίστα των προτεραιοτήτων των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των αρχών σε περιφέρειες και δήμους γιατί «δεν είναι αποδοτικές επενδύσεις».

Στεκόμαστε, όπως σταθήκαμε και τον περσινό Σεπτέμβρη, στο πλευρό των γυναικών των λαϊκών οικογενειών που πλήγηκαν, δείχνουμε την αλληλεγγύη μας έμπρακτα, πολύμορφα, στηρίζουμε τον αγώνα τους να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, τον αγώνα για να διεκδικήσουμε όλα όσα έχουμε ανάγκη και μπορούμε να απολαύσουμε τον 21ο αιώνα.

Παλεύουμε  ένα χρόνο μετά τις  καταστροφικές πλημμύρες που τσάκισαν το νομό μας και ακόμα δεν βλέπουμε κανένα αντιπλημμυρικό έργο να κατασκευάζεται παρά μόνο μπαλώματα και αποκαταστάσεις. Οι αποζημιώσεις έφτασαν στο 55% της εκτιμηθείσας ζημιάς και μάλιστα σε βάθος 4ετία!!

Οι αγρότες της περιοχής μας, από τον Ιανό και μετά έχουν χτυπηθεί ξανά και ξανά από καιρικά φαινόμενα κι ακόμα περιμένουν τις κουτσουρεμένες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση υπογράφει συμφωνίες βάσει των οποίων θα δίνει πάνω από 6 δις ετησίως σε εξοπλισμούς για τη νατοϊκή πολεμική μηχανή εμπλέκοντας το λαό μας στα επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια τους.

Καμία γυναίκα μόνη! Όλες το Σάββατο 6 Νοέμβρη στις 12μμ στο Σύνταγμα.

Καλούμε τις γυναίκες του μόχθου της πόλης και των χωριών της Καρδίτσας, να δώσουν μαχητικό “παρών”, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα για το συλλαλητήριο.

Ενώνουμε τη φωνή μας και συντονίζουμε την δράση μας με τα εργατικά σωματεία και δυναμώνουμε την κοινή δράση και τον αγώνα για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής που διαλύει τις ζωές μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζηδάκη, για τα σύγχρονα δικαιώματα μας.

Καλούμε τις εργαζόμενες, όλες τις γυναίκες της βιοπάλης να οργανωθούν  στα σωματεία τους και στο Σύλλογο Γυναικών και στις Ομάδες  γυναικών Σέκλιζας και Ταμασίου. Να επιλέξουν τον αισιόδοξο δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης.

Απορρίπτουμε τις «ευέλικτες» μορφές εργασίας, το απαράδεκτο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων εργασίας,  τη δουλειά λάστιχο με τα ξεχειλωμένα ωράρια που εκμηδενίζουν τον ελεύθερο μας χρόνο και συνθλίβουν ιδιαίτερα τη ζωή της εργαζόμενης μητέρας. Απορρίπτουμε την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, την  απελευθέρωση των απολύσεων, τις διατάξεις που κάνουν ευκολότερη την απόλυση της εγκύου, της νέας μητέρας.

Δεν θα επιτρέψουμε τον αυταρχικό περιορισμό της λειτουργίας των σωματείων, την επιβολή  νέων εμποδίων στην προκήρυξη απεργιών, τους εκβιασμούς σε βάρος των εργαζομένων, ιδιαίτερα  εφόσον  γνωρίζουμε ότι η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία  έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στις γυναίκες, που είναι σε μικρότερο ποσοστό οργανωμένες στα σωματεία τους.

Δεν ανεχόμαστε οι ζωές και τα δικαιώματά μας να είναι το προαπαιτούμενο για να τσεπώσουν οι επιχειρηματικοί κολοσσοί τα 37 δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης, για το οποίο πανηγυρίζουν όλα τα κόμματα που βαδίζουν στις ράγες της ΕΕ, για να στηριχτεί η  κερδοφορία.

Την ίδια ώρα  εμείς στενάζουμε από την ακρίβεια, σε βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης που εξανεμίζουν το εισόδημα μας, αλλά και τις συνεχείς ανατιμήσεις στο ρεύμα. Έφτασε ο χειμώνας και η ενεργειακή φτώχια θα χτυπήσει την πόρτα σε χιλιάδες νοικοκυριά και στο νομό μας, αποδεικνύοντας περίτρανα τα μεγάλα ψέματα που ακούμε για τη φτηνή και πράσινη ενέργεια. Γεμίζουν τα Άγραφα  μας με ανεμογεννήτριες, καταστρέφοντας το περιβάλλον, και την ίδια στιγμή το ρεύμα για το λαό γίνεται πιο ακριβό.

Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα και τη διεκδίκηση για αυτές τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Διεκδικούμε:

Προχωράμε στην οργάνωση μεγάλου συλλαλητηρίου την Τετάρτη 10 Νοέμβρη στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας στις 18:00μ.μ.