- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Όλες στον αγώνα για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας

 Απ’ την αρχή της πανδημίας αλλά και πολύ πριν, ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας βρέθηκε στο πλευρό των υγειονομικών, έξω από το νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας του νομού, παλεύοντας ενάντια στα  εγκληματικά  σχέδια των εκάστοτε κυβερνήσεων για την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας, στις ελλείψεις προσωπικού και υγειονομικού υλικού και μηχανημάτων.  Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαία η κοινή δράση με τους ανθρώπους που δουλεύουν στους χώρους υγείας στον τεράστιο αγώνα που δίνουν για να αντιμετωπίσουν την τραγική κατάσταση των δομών, μια μάχη στην ουσία, χωρίς όπλα, αφού η κυβέρνηση έχει αφήσει ολόκληρο το σύστημα Υγείας στην τύχη του και εμάς όλους και όλες, ανοχύρωτους στον εχθρό, τάζοντας μόνο προσλήψεις και εξοπλισμό που ποτέ δεν είδαμε.

Τώρα έρχεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού αφήνοντας εκτός συστήματος χιλιάδες εργαζομένους και αντίστοιχες κενές θέσεις ενώ στην ουσία δεν υπήρξε ενημέρωση για τον εμβολιασμό και ευαισθητοποίηση ουτως ώστε να ξεπεραστεί οποιοσδήποτε δισταγμός. Αντιθέτως δίνουν έδαφος για κέρδος στις μεγαλοεπιχειρήσεις μετατρέποντας το σύστημα υγείας και τα όπλα του, όπως το εμβόλιο, σε εμπόρευμα.

όμως συνεχίζεται έτσι θα συνεχιστεί και ο αγώνας μας.

Εμείς οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας δηλώνουμε ότι είμαστε ΥΠΕΡ του καθολικού εμβολιασμού αλλά κατηγορηματικά αντίθετες στην εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα. Ο  μαζικός εμβολιασμός είναι αναγκαίος για την αντιμετώπιση της πανδημίας για την προστασία της υγείας και της ζωής μας.

Γι’  αυτό για άλλη μια φορά θα βρεθούμε στο πλευρό των υγειονομικών συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που διοργανώνουν έξω από το νοσοκομείο της πόλης μας την Πέμπτη 9/9 στις 11:00.

 Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα οι απαράδεκτες τροπολογίες της κυβέρνησης για τις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων  υγειονομικών και για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Απαιτούμε δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας