- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Όλοι και όλες μαζικά στην πορεία ειρήνης αυτή την Κυριακή

«Ο Σύλλογος γυναικών Καρδίτσας και οι ομάδες Σέκλιζας και Ταμασίου συμμετέχουμε στην πορεία ειρήνης που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας την Κυριακή 23/5 και ώρα 19:30 από το αθλητικό πάρκο. Με τη συμμετοχή μας θέλουμε να καταγγείλουμε  την κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζοντας στο δρόμο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, με την ανανέωση και την επέκταση της συμφωνίας για τις αμερικαΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα, με τις δεκάδες στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό. Καταδικάζουμε την κατάπτυστη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια μόλις πριν λίγες μέρες, ότι «Θα θέλαμε να δούμε μεγαλύτερη αμερικανική παρουσία στην περιοχή».

Δεν ανεχόμαστε τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες, που έχουν σπείρει τον όλεθρο σε λαούς όλου του κόσμου.

   Δεν δεχόμαστε τα στρατευμένα παιδιά μας να συμμετέχουν με ευθύνη των κυβερνήσεων σ’ αυτά τα σχέδια που έχουν στόχο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς, συνολικά των κερδών των ομίλων. Δεν δεχόμαστε να υπηρετήσουμε τα σχέδια αυτών που αιματοκυλούν τους λαούς, που δημιουργούν τα κύματα των κατατρεγμένων προσφύγων.

   Οι γυναίκες εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες, αγρότισσες και νεολαίες , δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Ούτε αποτελεί διέξοδο η υποταγή στον αρνητικό συσχετισμό, καθώς η μοιρολατρία απέναντι στις εξελίξεις είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση.

   Εντείνουμε την πάλη μας για την απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

   Δε θα σταματήσουμε να καταγγέλλουμε την Ισραηλινή επιθετικότητα που διαχρονικά ενισχύεται με τη στήριξη ΗΠΑ και ΕΕ που αυθαίρετα αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

   Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και αναβαθμίζει τις πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές συνεργασίες με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ και δεν υλοποιεί την ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής του 2015 για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

   Είμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού στον αγώνα του για να σταματήσει η Ισραηλινή κατοχή και ο εποικισμός. Να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους. Να ελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις Ισραηλινές φυλακές. Για Παλαιστίνη ελεύθερη στα όρια του 1967, με το λαό κυρίαρχο και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ

   Ο αγώνας μας έχει σημασία για τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας. Αποτελεί και μονόδρομο για να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, χωρίς ανισοτιμία, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση».

Εκκίνηση: 19:30 μ.μ. από το Αθλητικό Πάρκο

Τερματισμός: Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας