- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Όσο πιο ισχυρό είναι το Συνδικάτο, τόσο περισσότεροι οικοδόμοι είναι στη μάχη

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές, ανεξάρτητα από ειδικότητα, Απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει στην πράξη  το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν τους εργάτες ανοργάνωτους, δυναμώνουμε το Συνδικάτο μας, εμπιστευόμαστε την δική μας δύναμη.

Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές το 3ήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 10-11-12 Δεκέμβρη, για να οργανώσουμε την πάλη μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, για τα ωράρια, την ασφάλιση, συνολικά τα συνδικαλιστικά δικαιώματά μας.

Όσο πιο ισχυρό είναι το Συνδικάτο, όσο περισσότεροι οικοδόμοι είναι στη μάχη, τόσο πιο ισχυρό είναι το όπλο μας απέναντι στα αφεντικά, είναι το αποκούμπι μας για κάθε πρόβλημα. Όταν παλεύουμε οργανωμένα, μαζικά, ενωμένοι σε μια γροθιά Έλληνες και μετανάστες εργάτες, τότε μπορούμε να βάζουμε φρένο στα σχέδια της εργοδοσίας. Σ’ αυτή την κατεύθυνση το προηγούμενο διάστημα δώσαμε πολλές μάχες.

Χτίζουμε γερά θεμέλια αντίστασης και βάζουμε τους όρους για να περνάμε στην αντεπίθεση για σύγχρονους όρους και συνθήκες εργασίας.

Ο νόμος Χατζηδάκη έρχεται να ικανοποιήσει τις διαχρονικές απαιτήσεις του κεφαλαίου για πιο φθηνούς εργάτες. Τους κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να περάσουν τα σχέδια τους, δεν πρόκειται να βλέπουμε ως θεατές να περνάνε νόμους που ακυρώνουν κατακτήσεις ενός αιώνα, όπως το 8ωρο, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες κοκ. Δεν αποδεχόμαστε να δουλεύουμε σήμερα περισσότερες ώρες, ανασφάλιστοι, απροστάτευτοι, με μεροκάματα στον πάτο, δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα των εξευτελιστικών ατομικών συμβάσεων.

Δεν είναι για το δικό μας καλό η απαίτηση του υπουργείου Εργασίας και της κυβέρνησης να τροποποιήσουμε τα καταστατικά των σωματείων μας και να περιλάβουμε μέσα σε αυτά τη διάταξη της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Ούτε οι κυβερνητικές απειλές για την υποχρεωτική καταγραφή των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των μελών τους στο Γενικό Ηλεκτρονικό Μητρώο του υπουργείου Εργασίας. Εξυπηρετεί μόνο την μεγαλοεργοδοσία που θα μας έχει φακελωμένους, ώστε να μας τρομοκρατεί για να μην αγωνιζόμαστε, να μην διεκδικούμε, με την απειλή ότι θα μας βάλουν σε «μαύρη λίστα» και δεν θα βρίσκουμε δουλειά.

Δεν πρόκειται να τους περάσει!

Δεν πειθαρχούμε, δε συμβιβαζόμαστε, δε σκύβουμε το κεφάλι!

Μπροστά στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου μας, να πάρουν το μήνυμα όλοι αυτοί  που μας θέλουν να συμβιβασμένους, να δουλεύουμε με σκυφτό το κεφάλι και κλειστό το στόμα. Εμείς τραβάμε το κουπί, εμείς τσακιζόμαστε στην δουλειά, εμείς είμαστε αυτοί που θα αποφασίσουμε για το πώς θα οργανώσουμε τον αγώνα μας.

Όλοι μαζικά στις αρχαιρεσίες

την Παρασκευή 10 Δεκέμβρη από τις 2μμ έως τις 8μμ στον Παλαμά στο Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων

το Σάββατο 11 Δεκέμβρη από τις 10.30πμ έως τις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας.

την Κυριακή 12 Δεκέμβρη από τις 10πμ έως τις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας.

Ισχυροποιώντας το Συνδικάτο μας, πολλαπλασιάζουμε την δύναμή μας. Συμμετέχοντας στην ζωή και την δράση του, παίρνει σάρκα και οστά το σύνθημα «δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης».