- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού τα κοντέινερ για μαθητές στον Παλαμά

Λόγια παχυλά από την κυβέρνηση για «αντανακλαστικά εξπρές» και «λύσεις» με τα από τον σεισμό στην περιοχή μας. Οι ζημιές στα προαναφερθέντα σχολεία έφεραν τα κοντέινερ στους αύλειους χώρους 6 μήνες μετά από τον μεγάλο σεισμό και οι μαθητές κάνουν μάθημα στα… σκοτάδια. Παρήλθε το καλοκαίρι και με ευθύνη της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής Παλαμά, δεν υπήρξε καμία πολιτική βούληση και ενέργεια από μεριάς τους, σαν να μην τους ενδιαφέρει η μάθηση και η εκπαίδευση των μικρών μαθητών. Απόντες λοιπόν όλοι τους.
Προβλήματα συντήρησης (βάψιμο αιθουσών κλπ) καταγράφονται και σε άλλα σχολεία του Δήμου μας. Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» Παλαμά, καλούμε τη Δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια να πιέσουν την κυβέρνηση για την ανέγερση καινούργιων σχολικών μονάδων στα χτυπημένα από τον σεισμό σχολεία του δήμου μας, με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του τόπου μας και της εποχής μας.
Ζημιές Ιανού.

Ένα δεύτερο σημαντικό ζήτημα αφορά τις αποκαταστάσεις των ζημιών από τον «Ιανό» στο δίκτυο άρδευσης. Η Δημοτική Αρχή αποδείχθηκε επί του πρακτέου ανεπαρκής και αυτό φάνηκε στην αρδευτική περίοδο του καλοκαιριού, όταν συνάδελφοι αγρότες ήρθαν σε απόγνωση βλέποντας τους κόπους τους να καταστρέφονται μην μπορώντας να ποτίσουν της καλλιέργειας τους. Θεωρούμε πως η έλλειψη ενός ολοκληρωμένου κεντρικού σχεδιασμού υλοποίησης αποτελεσματικών έργων για τις ανάγκες του δήμου μας (όπως κλειστό δίκτυο, μόνιμα θυροφράγματα κλπ ) που αποτελεί πάγια θέση μας στα δημοτικά συμβούλια, σε συνδυασμό με το τεχνικό πρόγραμμα και τους προϋπολογισμούς, δείχνουν την βούληση αλλά και τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής. Δηλαδή να είναι πιστή στην βάρβαρη πολιτική των κυβερνήσεων με την υποχρηματοδότηση των Δήμων αλλά και στην πολιτική της ΕΕ που δεν χρηματοδοτεί τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας όπως και τα έργα υποδομής για τους αγρότες. Είναι μη επιλέξιμα έργα όπως τα ονομάζουν, δηλαδή λειτουργούν στη λογική κόστους- οφέλους, τη στιγμή που στους επιχειρηματικούς ομίλους μοιράζουν εκατομμύρια.
Χωματερές στον Παλαμά.

Δεν αποτύχατε μόνο στα παραπάνω κύριοι της δημοτικής αρχής αλλά είστε απόντες από τα πιο μικρά έως και τα πιο μεγάλα προβλήματα που έχουν οι δημότες, όπως χωματερές στον ιστό της πόλης του Παλαμά που αποτελούν εστίες μόλυνσης για τους κατοίκους.

Ενώ σας ενημερώσαμε στο δημοτικό συμβούλιο σχεδόν ένα μήνα πριν, δεν κουνήστε ούτε το μικρό σας δαχτυλάκι. Αντί’ αυτού κατηγορήσετε τους δημότες και για κακή σας τύχη είδαμε να κάνουν ρίψεις κλαδικών και άλλον υλικών αυτοκίνητα του δήμου! Κατά τα άλλα οι δημότες φταίνε για τις χωματερές και για την άρδευση επειδή θέλουν να ποτίζουν τις καλλιέργειες πολύ τακτικά και με πλεονεξία οι μαθητές οι γονείς και δάσκαλοι για το ότι δεν έχουν ακόμα ρεύμα τα κοντέινερ! Μόνο εσείς δεν φταίτε! Κύριοι και σε αυτή σας την θητεία δηλώνετε ανεπαρκείς απέναντι στις ανάγκες των δημοτών.

 

 

Της Λαϊκής Συσπείρωσης Παλαμά