- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Παγκόσμια πρεμιέρα για την καθημερινότητα του Έλληνα Αστυνομικού – Proud Blue Ellopia Films

Το Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας επισκέφτηκε πρόσφατα η βραβευμένη δημοσιογράφος και σκηνοθέτης κ. Αθηνά Κρικέλη*, συνοδευόμενη από τους κ.κ. Ταξίαρχο Αστέριο Μαντζιώκα, Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας και Ταξίαρχο Θωμά Καρανάσιο, Διευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας.

Ντοκυμαντέρ για την αστυνομία

Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν να πραγματοποιηθεί από μέρους της κ. Κρικέλη μία επί τόπου έρευνα των μουσειακών αντικειμένων και στη συνέχεια, η συγκέντρωση των απαραίτητων δεδομένων από το φυλασσόμενο αρχειακό υλικό για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ντοκυμαντέρ (ταινία έρευνας), που θα παρουσιάζει την καθημερινότητα του σύγχρονου Έλληνα Αστυνομικού, τους τρόπους με τους οποίους διασφαλίζει στο ακέραιο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και τη διατήρηση της συνοχής του κοινωνικού ιστού, καθώς επίσης να κάνει ευρέως γνωστό το ανθρώπινο πρόσωπο του Έλληνα αστυνομικού υπαλλήλου.

Ο ιδρυτής του Αστυνομικού Μουσείου κ. Δημήτριος Καλλιαντζής ενημέρωσε λεπτομερώς την κ. Κρικέλη για την πολυποίκιλη προσφορά του Σώματος της Ελληνικής Χωροφυλακής από την ίδρυσή του το έτος 1833 έως την κατάργησή του το έτος 1987 και της Ελληνικής Αστυνομίας μέσα από το πλούσιο αρχειακό υλικό που διαφυλάσσεται στο χώρο του Μουσείου, τις στολές, τον οπλισμό και τα λοιπά κειμήλια-τεκμήρια της διαχρονικής πορείας της μεγάλης οικογένειας της Αστυνομίας.

Το υλικό, το οποίο συγκεντρώνει επιμελώς η κ. Αθηνά Κρικέλη, ως αποτέλεσμα της συστηματικής έρευνας που διεξάγει προκειμένου να προβάλει σχετικό ντοκιμαντέρ, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, για την αστυνομική δύναμη της Θεσσαλίας, θα προβληθεί σε δημόσια, ανοικτή εκδήλωση το προσεχές καλοκαίρι στη Λάρισα, με την ευθύνη της αμερικάνικης εταιρείας Ellopia Films (USA).

Η κ. Κρικέλη, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στο Αστυνομικό μας Μουσείο εξέφρασε από καρδιάς τις ευχαριστίες της για τη φιλοξενία και την ευγενή παροχή των απαραίτητων στοιχείων, καθώς και για τα διαφορά αναμνηστικά που της δόθηκαν. Ως αντίδωρο και δείγμα ευγνωμοσύνης και εκτίμησης η κ. Κρικέλη έγραψε τα εξής στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου μας: «Τιμή και δόξα σε όλους όσοι έβαλαν σημαία στην ψυχή τους την Ελλάδα, το Έθνος, την Ορθοδοξία, τα ήθη και τα έθιμά μας. Τιμή και δόξα σε όλους τους ένστολους που θυσιάστηκαν στο βωμό της ελευθερίας και της αγάπης για την πατρίδα. Συγχαρητήρια για το έργο σας που κρατάει ζωντανή την ηρωική πορεία των ανθρώπων της Ελληνικής Αστυνομίας».

Σύντομο βιογραφικό

* Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησε σπουδές δημοσιογραφίας στο Λονδίνο κατά την περίοδο 1987 με 1990, ενώ έκανε μεταπτυχιακό στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Το 1999 δημιούργησε, και υπήρξε διευθύνουσα σύμβουλος, την πρώτη διαδικτυακή ελληνοαμερικανική τηλεόραση και την εταιρεία Ellopia Media Group. Τα ντοκιμαντέρ της έχουν βραβευθεί τρεις φορές από την Ελλάδα, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, ενώ επίσης έχει βραβευτεί το 1997 και από τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι για την προσφορά της στη διαμόρφωση της κουλτούρας της Νέας Υόρκης. Το 2006 κέρδισε δύο βραβεία Telly Awards στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2007 κερδίζει άλλα δύο ίδια βραβεία για τα ντοκιμαντέρ «Εντατική μιας ζωής» και «Οι εγκλωβισμένοι στην Κύπρο». Υπήρξε η μόνη Ελληνίδα που αποτέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής των βραβείων Emmy Awards.
Είναι ανταποκρίτρια της Φωνής της Αμερικής στη Νέα Υόρκη, ενώ η ραδιοφωνική της εκπομπή «Τα δικά μας» φιλοξενείται στο Μουσείο Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης της Αμερικής ως το πιο αντιπροσωπευτικό της ελληνικής γλώσσας. Επίσης, είναι πολιτική ανταποκρίτρια της ΕΡΤ 3. Είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας των Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών (National Academy Of Television Arts and Sciences, ΝATAS), του Συλλόγου Τεχνολόγων Μηχανικών Πληροφορικής (Σ.Μ.Π.Τ.Ε.), του Φόρεϊγν Εξπρές (Foreighn Press) και του Συνδέσμου Ανταποκριτών των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Correspondent Associaltion, UNCA).
Σήμερα ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη. (Πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%AC_%CE%9A%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CE%BB%CE%B7 [1]).