- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Παίρνουμε τις σπουδές και τις ζωές στα χέρια μας

Περισσότερο από έναν χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας, είναι επιτακτική ανάγκη ακόμα περισσότερο να συνεχίσουμε να παλεύουμε καθημερινά για την προστασία της υγείας, της ζωής, των σπουδών και της εργασίας μας. Χιλιάδες φοιτητές είμαστε μακριά από τα αμφιθέατρα, τα εργαστήρια, τις κλινικές μας και τις πρακτικές μας, που βλέπουμε τα εμπόδια στις σπουδές και στη ζωή μας να γιγαντώνονται, ζούμε μέσα στην αβεβαιότητα εμείς και οι οικογένειές μας. Εδώ και έναν χρόνο η ποιότητα των σπουδών μας υποβαθμίζεται, ενώ η κυβέρνηση απειλεί να διαγράψει όλους τους φοιτητές που αποκαλεί «αιώνιους».

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση έχει αφήσει το δημόσιο σύστημα Υγείας ανήμπορο να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της πανδημίας, με κενά και ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, την ίδια στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας θησαυρίζει και στους -υγειονομικά αφύλακτους- εργασιακούς χώρους μετράμε νεκρούς και ανησυχητικά ακαθόριστο αριθμό νοσούντων.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση προχωράει την επίθεση στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, δίχως φρένο. Χιλιάδες εργαζόμενοι υφίστανται είτε την αναστολή, είτε την κακοπληρωμένη, με εξοντωτικά ωράρια και χωρίς μέτρα προστασίας εργασία, ή βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την πανδημία για να νομοθετεί εις βάρος μας χωρίς αντιδράσεις. Η ένταση της καταστολής σε βάρος φοιτητών στο ΑΠΘ απέδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως αυτό ακριβώς έρχεται να εξυπηρετήσει και ο νόμος έκτρωμα Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Μας αντιμετωπίζουν σαν εγκληματίες επειδή θέλουμε να ανοίξουν οι σχολές μας, με τον νόμο επιχειρούν να βάλουν στο χέρι της συλλογικές μας διαδικασίες, τον οργανωμένο αγώνα. Αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Μιλούν για lockdown! Μας κοροϊδεύουν! Τα lockdown είναι μόνο για μας, για να μην μιλάμε, να μην οργανώνουμε την αντίσταση των φοιτητών μαζί με τους εργαζόμενους απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε στην υγεία μας, στις σπουδές, στο δικαίωμα στη σταθερή εργασία! Μας θέλουν με κλειστό το στόμα, υποταγμένους στην κερδοφορία των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Δυναμώνουν την καταστολή στους χώρους δουλειάς, στα Πανεπιστήμια και στις γειτονιές! Στις γειτονιές παρελαύνουν αύρες, στις σχολές ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, χτυπώντας, τρομοκρατώντας με λεκτική σωματική και ψυχολογική βία,  εργαζόμενους και νεολαία προκαλώντας οργή και αγανάκτηση.

Υπάρχει ελπίδα! Με το συλλογικό και οργανωμένο μας αγώνα στο πλάι τον εργαζομένων τους δίνουμε την απάντησή μας!

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος  γιατί η σπουδάζουσα νεολαία βαζοντας μπροστά τις δικιές της ανάγκες για μόρφωση, ζωή, δουλειά,  αντιπαλεύει οργανωμένα αυτά που της ετοιμάζουν, για αυτό και θα νικήσει. Μας φοβούνται γι’ αυτό θέλουν λυσσαλέα να καταστείλουν κάθε φωνή που αγωνίζεται και αντιστέκεται. Γι’ αυτό βαράνε στο ψαχνό και συκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους υγειονομικούς που δίνουν μάχες μέσα κι έξω από τα νοσοκομεία, διεκδικώντας υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα νομοθετούν σε βάρος μας χωρίς αντιδράσεις εκμεταλλευόμενοι  τις κλειστές σχολές! Δε θα τους περάσει!

Το νομοσχέδιο Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη δε θα εφαρμοστεί!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και απαντάμε με ένταση της διεκδίκησης για να ανοίξουν οι σχολές μας κόντρα στην τρομοκρατία με μέτρα προστασίας της υγείας μας.

Απαιτούμε: 

Διεκδικούμε να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας:

Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα της Καρδίτσας σε ξεσηκωμό! Η πολιτική της κυβέρνησης για εξ αποστάσεως εκπαίδευση και δια ζώσης καταστολή δεν θα περάσει!

Προχωράμε σε: 

-Ποδηλατοδρομία διαμαρτυρίας, το Σάββατο 20/03 στις 11:00, με έναρξη την είσοδο της Κτηνιατρικής Σχολής και κατάληξη το κτίριο της Περιφέρειας για να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας!

– Καλούμε όλους τους Φοιτητές της Κτηνιατρικής, των σχολών του πρώην ΤΕΙ, και φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Καρδίτσα, για τον καλύτερο συντονισμό του κοινού αγώνα, το Σάββατο αμέσως μετά την Ποδηλατοδρομία. 


Του Συλλόγου Φοιτητών Κτηνιατρικής Καρδίτσας