- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΠΑΚ Θεσσαλίας: Άλλα στα λόγια, άλλα στα χαρτιά για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων!

Μια ακόμα δυσάρεστη έκπληξη επεφύλαξε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και προσωπικά ο υπουργός κ. Γιώργος Γεωργαντάς προς τους κτηνοτρόφους της χώρας μας, αναφορικά με την (λειψή) έκτακτη οικονομική ενίσχυση του κλάδου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτό 1, στις 15 Νοεμβρίου 2022, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο ΥΠΑΑΤ, μεταξύ του υπουργού και των εκπροσώπων της επιτροπής Κτηνοτροφίας της ΕΘΕΑΣ, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πότε προβλέπετε να χορηγηθεί η συγκεκριμένη ενίσχυση, ο κ. απάντησε ευθαρσώς: «Τα χρήματα για τις ζωοτροφές, όπως ξέρετε, είναι από ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το σχέδιο το οποίο στείλαμε για τον τρόπο καταβολής της ενίσχυσης. Το επόμενο διάστημα θα βγει η υπουργική απόφαση. Τρέχουμε όλες τις διαδικασίες ώστε εντός του Δεκεμβρίου να καταβληθούν στους κτηνοτρόφους».

Αυτά στις 15 Νοεμβρίου. Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 24 Νοεμβρίου, με τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, η  πραγματικότητα διαψεύδει τον υπουργό, αφού στο συγκεκριμένο ΦΕΚ, όπως φαίνεται στη φωτό 2, στο Άρθρο 7 και στην παράγραφο 4, αναφέρεται συγκεκριμένα ότι: «Το ποσό θα καταβληθεί ως τις 15 Οκτωβρίου 2023, βάσει των αιτήσεων στήριξης που θα εγκριθούν έως την 31η Μαρτίου 2023».

Επειδή άπαντες γνωρίζουμε ότι, υπεράνω κάθε επίσημων δηλώσεων είναι το επίσημο φύλο της εφημερίδας της κυβερνήσεως, ρωτάμε το ΥΠΑΑΤ και προσωπικά τον κ. Γεωργαντά:

Πέραν όμως αυτής της ανακολουθίας λόγων και πράξεων, το μεγάλο ζήτημα αλλά και εμπαιγμός ταυτόχρονα, αποτελεί το γεγονός, ότι το συγκεκριμένο κονδύλιο των 89 εκατ. ευρώ, είναι ελαχιστότατο, ως προς το μέγεθος του προβλήματος που βιώνουν όλοι οι κλάδοι της κτηνοτροφίας και σε αυτό θα πρέπει να υπάρξει δίκαιη  διόρθωση, με αύξηση του ποσού, τουλάχιστον, με άλλα 100 εκατ. ευρώ!!!

Για το Δ.Σ. της ΠΑΚ Θεσσαλίας

Ο πρόεδρος Χρήστος Αθανασιάδης

Ο Γραμματέας Νίκος Παπαδόπουλος

Οι αντιπρόεδροι: Χρήστος Παπαδημητρίου (Λάρισας), Κώστας Αρχοντής (Καρδίτσας), Δημήτρης Μπανταβάνος (Μαγνησίας), Γιάννης Σδράλης (Τρικάλων)