- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Παραμένει στο βαθύ κόκκινο η Καρδίτσα

Στο βαθύ κόκκινο (Επίπεδο 5) παραμένει για μια ακόμα εβδομάδα η Καρδίτσα και συνολικά όλη η Θεσσαλία, σύμφωνα με το νέο χάρτη.

Στο βαθύ κόκκινο πέρασε μία ακόμη περιοχή της Ελλάδας, καθώς ξεπέρασε το όριο συναγερμού του ιικού φορτίου του νέου κοροναϊού. [1]

Ειδικότερα, επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης σε τρεις περιοχές και βελτίωση σε δυο, αποκαλύπτει ο ανανεωμένος επιδημιολογικός χάρτης [2] της Ελλάδας, που παρουσιάζει η Πολιτική Προστασία.

Οι περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο

Οι περιοχές που παρουσίασαν βελτίωση

Σε βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) πλέον 27 περιοχές:

Θεσσαλονίκη, Αγιον Ορος, Αχαΐα, Λάρισα, Μαγνησία, Καστοριά, Κιλκίς, Ημαθία, Πιερία, Φλώρινα, Εβρος, Πέλλα, Ξάνθη, Δράμα, Μεσσηνία, Σέρρες, Τρίκαλα, Κοζάνη, Καρδίτσα, Χαλκιδική, Φθιώτιδα, Θάσος, Λέσβος, Γρεβενά, Αρτα, Αιτωλοακαρνανία, Ευρυτανία

Ο επιδημιολογικός χάρτης πέντε επιπέδων ετοιμότητας αντιστοιχεί σε 5 χρώματα (βαθύ κόκκινο, κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο) με βάση επιδημιολογικούς δείκτες που χρησιμοποιούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).
Ο επιδημιολογικός χάρτης θα παράγεται εβδομαδιαίως σε επίπεδο Περιφερειακής ενότητας και ειδικά για τα νησιά σε επίπεδο Δήμου.
Σκοπός του επιδημιολογικού χάρτη είναι η ενημέρωση των Ελλήνων και των επισκεπτών στη χώρα μας, καθώς και η σύνδεση των επιπέδων ετοιμότητας με μέτρα δημόσιας υγείας.
Ο χάρτης επικαιροποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την ομάδα των επιδημιολόγων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τους πιο κάτω επιδημιολογικούς δείκτες:

Η τελική διαμόρφωση του επιδημιολογικού χάρτη προκύπτει έπειτα από συνδυαστική αξιολόγηση των ανωτέρω δεικτών.

Στο χάρτη αποτυπώνονται για κάθε Περιφερειακή ενότητα / Δήμο:
– ο 7-ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους
– ο δείκτης θετικότητας (%)
η εμβολιαστική κάλυψη (όπως προκύπτει από την διαθέσιμη πληροφορία διαμενόντων εντός της Περιφερειακής Ενότητας), καθώς και
– η εβδομαδιαία τάση (ανοδική, πτωτική ή σταθερή).