- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Παράσταση διαμαρτυρίας για αποζημιώσεις, εισόδημα και πλήρη αποκατάσταση

Παράσταση διαμαρτυρία πραγματοποίησαν την  Πέμπτη 11  Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το Δημαρχείο Καρδίτσας, όπου διεξάγοντας «κλειστή» σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου με φορείς της Θεσσαλίας.

Στη Θεσσαλία, οι αγρότες που παλεύουν να μείνουν στον τόπο τους, έχοντας απέναντί τους ένα επιλεκτικά «ανίκανο» και εχθρικό κράτος, που εκθέτει τη ζωή του λαού σε διαρκή κίνδυνο, όπως από τα καιρικά φαινόμενα, και στη συνέχεια τον εγκαταλείπει, βρίσκονται σε θέση μάχης για τα δίκαια αιτήματα που αφορούν την επιβίωση τους. Έτσι, οι βιοπαλαιστές αγρότες των παρακάρλιων χωριών του νομού Λάρισας συμπληρώνουν την Τετάρτη, 4 εβδομάδες με τα τρακτέρ τους στον δρόμο και συγκεκριμένα στον κόμβο Πλατυκάμπου.

Αντίστοιχα οι αγρότες της Καρδίτσας, προετοιμάζουν την έξοδο των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών στις 15 Γενάρη.

Η Ομοσπονδία μαζί με τους Αγροτικούς Συλλόγους διεκδικούν ως ελάχιστο ποσό που πρέπει να καταβληθεί στους αγρότες π.χ. για το βαμβάκι ή το καλαμπόκι να είναι στα 300 ευρώ/στρ.

Για τους κτηνοτρόφους 350 ευρώ ανά ζώο. Αντίστοιχα και στις υπόλοιπες καλλιέργειες και μελισσοσμήνη, οι αποζημιώσεις να υπολογιστούν με βάση το κόστος παραγωγής, την αναμενόμενη παραγωγή και ζημιά ανά παραγωγό, που είναι πολύ πάνω από την ασφαλιζόμενη αξία του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έπαθαν ζημιά και δεν αποζημιώνονται, όπως ο περονόσπορος στα αμπέλια.

Επίσης να μην ισχύσουν οι περιορισμοί στις καλλιέργειες από την νέα ΚΑΠ και αναπλήρωση εισοδήματος σε αγροτοκτηνοτρόφους, ως ότου αποκατασταθεί το εισόδημα από την παραγωγή και τα ζώα. Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο και μείωση του κόστους παραγωγής. Καμία αλλαγή χρήσης γης και να μην επιτρέψουμε να γεμίσουν τα χωράφια με φωτοβολταϊκά.

Διεκδικούμε επίσης: