- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Πασχαλινές ευχές του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας Κωστή Νούσιου

Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης! Η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών κορυφώνεται με το θάνατο και την Ανάσταση του Κυρίου. Ο Ιησούς αντιμετωπίζει με καρτερία τη χλεύη, την ταπείνωση, την προδοσία και κατέρχεται στον Άδη, για να νικήσει το σκότος και να οδηγήσει τον Άνθρωπο στην ανύψωση και τη σωτηρία!

Μετά τα Πάθη και τη Σταύρωση ακολουθεί το Αναστάσιμο Θαύμα και η Αιώνια Ζωή. Και αυτό ακριβώς σημαίνει διαχρονικά το Πάσχα, το πέρασμα από το Θάνατο στη Ζωή, από την Απόγνωση στην Ελπίδα, από το Μίσος στην Αγάπη.

Φέτος δεν ισχύουν οι αυστηροί περιορισμοί της πανδημίας, γεγονός που μας επιτρέπει να γιορτάσουμε το Πάσχα με τον παραδοσιακό τρόπο. Ωστόσο τις Άγιες αυτές Ημέρες η σκέψη μας είναι κοντά σε κάθε δοκιμαζόμενο άνθρωπο από πολέμους, αρρώστιες και δυστυχία. Σε όλους εκείνους που σηκώνουν το δικό τους Σταυρό και περιμένουν την δική τους Ανάσταση.

Με πίστη και κατάνυξη, ας κάνουμε πράξη αυτό το Πάσχα πράξη τις έννοιες της Συμφιλίωσης, της Αγάπης, της Συγχώρεσης, της Αδελφοσύνης, της Ελπίδας της Αλληλεγγύης!

Εύχομαι ολόψυχα το μήνυμα της Θυσίας του Θεανθρώπου να αγγίξει τις καρδιές όλων μας και η Ανάστασή του να φέρει προσωπική και οικογενειακή ευτυχία στον καθένα ξεχωριστά.

Χρόνια πολλά

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλες και όλους!