- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Περιοδεία της Τ.Ε Καρδίτσας του ΚΚΕ στο Μουζάκι

Περιοδεία πραγματοποίησε  αντιπροσωπεία της Τ.Ε Καρδίτσας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Τέγο μέλος του ΓΠ Θεσσαλίας και τον Γιώργο Παπαδόπουλο μέλος του Τ.Γ Καρδίτσας, στην αγορά του Μουζακίου με αφορμή τη μεταφορά των πρώτων ανεμογεννητριών για εγκατάσταση στην περιοχή Τύμπανο της Αργιθέας.

Αναδείχθηκε η ανάγκη να δυναμώσει με όλες τις μορφές ο αγώνας, ώστε να εμποδίσουμε την καταστροφή του φυσικού πλούτου των Αγράφων για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Ταυτόχρονα, αναδείχθηκαν οι ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που με βάση τους νόμους και τις κυβερνητικές αποφάσεις που έχουν πάρει, υλοποιούν τη στρατηγική της “πράσινης μετάβασης” της ΕΕ που τελικά καταλήγει στο να βάζει ο λαός πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη για να ζεσταθεί, να πληρώσει τη ΔΕΗ κτλ. Είναι η ίδια πολιτική που στο όνομα της αντιμετώπισης της  «κλιματικής κρίσης», γεμίζει τα βουνά μας με αιολικά πάρκα καταστρέφοντας τον φυσικό πλούτο.

Έγινε πλούσια συζήτηση με παραγωγούς που βρίσκονταν στη λαϊκή αγορά, με εμπόρους και εργαζόμενους για όλα τα παραπάνω ζητήματα αλλά και συνολικότερα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα λόγω του μειωμένου εισοδήματος και της ακρίβειας αλλά και των συνεπειών του ΙΑΝΟΥ που ακόμα ταλανίζουν την περιοχή, ως αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής που ιδιωτικοποιεί την ενέργεια καταστρέφοντας το περιβάλλον με στόχο να θησαυρίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

Από την πλευρά των στελεχών και μελών του Κόμματος που παρευρίσκονταν στην περιοδεία, αναδείχθηκε η πρόταση του ΚΚΕ για το δρόμο ανάπτυξης που μπορεί ουσιαστικά να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, με τον λαό πρωταγωνιστή να κρατά τα κλειδιά της οικονομίας,  όπου  η παραγωγή, οι εγχώριες πλουτοπαραγωγικές πηγές, η μεταφορά και η διανομή της Ενέργειας θα σχεδιάζονται κεντρικά, επιστημονικά και θα υλοποιούνται προς όφελος του λαού.  Συνολικά στο επίκεντρο θα μπουν όλες οι κοινωνικές ανάγκες και όχι οι ανάγκες των λίγων.

Τέλος, η αντιπροσωπεία της ΤΕ κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να μπούνε στον αγώνα μέσα από τους μαζικούς τους φορείς ώστε να βάλουν εμπόδια στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του. Να διεκδικήσουν έργα υποδομής για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους, μιας και η περιοχή του Μουζακίου «χτυπήθηκε» από τον Ιανό και όχι μόνο,  με σοβαρές συνέπειες λόγω της έλλειψης υποδομών.