- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ποδηλατοβόλτα και ενημέρωση για τις μετακινήσεις με το σιδηρόδρομο

Μία ποδηλατοβόλτα απόλαυσαν οι ποδηλάτες της πόλης μας στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί ο Δήμος Καρδίτσας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Σκοπός της ήταν η ανάδειξη της σύμπραξης τρένου και ποδηλάτου ως εναλλακτικών και οικολογικών μέσων μετακίνησης. Η διαδρομή στόχευσε στην ευαισθητοποίηση των δημοτών και κυρίως των παιδιών να γνωρίσουν τον Σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης μέσα από την ιστορία του και να έρθουν σε επαφή με το φυσικό τοπίο του.

Τα μέλη του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου και ο αντιπρόεδρος κ. Απόστολος Γαλάνης υποδέχτηκαν τους ποδηλάτες και τους ενημέρωσαν για τις νέες υποδομές του σταθμού που αφορά την μεταφορά ποδηλάτων.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τους ποδηλάτες και τα παιδιά συνόδευε όχημα της Τροχαίας Καρδίτσας, υπηρεσιακοί παράγοντες και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας κ. Βάνα Γιαβάζη. Στο τέλος της διαδρομής μοιράστηκαν στα παιδιά αναμνηστικές κονκάρδες.

 

Διαδραστικές δράσεις για παιδιά

Με διαδραστικές δράσεις για παιδιά συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στα πλαίσια της Ευρωπαικης εβδομαδας κινητικοτητας. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη Λάκας Μαντζιάρα τα παιδιά του ΣΤ3 του 12ου Δημοτικού Σχολείου με το προσωπικό των Παιδικών Βιβλιοθηκών και την δασκάλα τους κ. Ανθή Δημητρίου, διάβασαν βιβλία για την ασφαλή μετακίνησή τους,  έπαιξαν παιχνίδια και μίλησαν για τις καθημερινές τους συνήθειες μετακίνησης.