- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ποιο στυλ επίπλων υπνοδωματίου είναι ιδανικό για χαλάρωση;

Το υπνοδωμάτιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια στο σπίτι μας, καθώς είναι έναδωμάτιο για την καθημερινή μας χαλάρωση & για να αποφορτίσουμε το άγχος και την κούραση μας. Έτσι, είναι σίγουρα σημαντικό και φυσικό να αφιερώσουμε λίγο χρόνο από την πολυάσχολη ζωή μας για να επιλέξουμε τα κατάλληλα έπιπλα για το υπνοδωμάτιο μας, γιατί όλα, από τη διάθεσή μας, μέχρι τον τρόπο που νιώθουμε σε αυτόν τον χώρο θα εξαρτηθούν σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον τύπο των επίπλων που θα επιλέξουμε.

Ένα υπνοδωμάτιο με μοντέρνο στιλ καταφέρνει πάντα να μας κάνει να νιώθουμε τη χαλάρωσηκαι την ηρεμία που θέλουμε να απολαμβάνουμε στο σπίτι μας. Αν και υπάρχει διάχυτο το φυσικό φως μέσα από τα παράθυρα, πρέπει να επιλέγονται εκείνα τα χρώματα τα οποία ηρεμούν την ψυχή ενός ατόμου.
Ας δούμε, πώς κάθε στοιχείο των επίπλων υπνοδωματίου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Κρεβάτι:
Όταν αγοράζετε έπιπλα υπνοδωματίου, από τα πρώτα έπιπλα που θα μπουν στη λίστα αγορών σας θα πρέπει να είναι το κρεβάτι σας, διότι κάθε άλλο έπιπλο που αγοράζετε για να τοποθετήσετε στο υπνοδωμάτιο θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το σχέδιο, το μέγεθος και φυσικά το χρώμα του κρεβατιού σας. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι όλα τα άλλα έπιπλα υπνοδωματίου θα πρέπει να είναι συμβατά με το κρεβάτι σας. Τα κρεβάτια με σύγχρονο στιλ διαθέτουν κομψότητα και απαλούς τόνους. Ένα κρεβάτι βαμμένο σε λαμπερή λευκή ή κρεμ απόχρωση βοηθά στη δημιουργία μιας ξεκούραστης ατμόσφαιρας στο υπνοδωμάτιό σας. Το μόνο για το οποίο θα πρέπει να ανησυχείτε είναι το μέγεθος του κρεβατιού. Πρέπει να μετρήσετε τις διαστάσεις του υπνοδωματίου σας και ανάλογα να αποφασίσετε αν θέλετε ένα διπλό κρεβάτι ή ένα κρεβάτι μονό.

Ντουλάπα:
Επιλέξτε μια ντουλάπα που θα είναι εντυπωσιακή εξωτερικά και ευρύχωρη από μέσα. Μια όμορφη ντουλάπα θα αποτελέσει μια εξαιρετική προσθήκη στο κυρίως υπνοδωμάτιό σας. Η σύγχρονη αίσθηση του δωματίου συνδυάζεται υπέροχαμε ένα άγγιγμα παραδοσιακής γοητείας. Στο μέλλον, ακόμη και αν σκοπεύετε να αλλάξετε το συνδυασμό χρωμάτων της κρεβατοκάμαράς σας, αυτή η ντουλάπα δεν θα φύγει ποτέ από την μόδα.

Κομοδίνα:
Συνδυάστε το κρεβάτι σας με κομοδίνα που μπορούν να τοποθετηθούν και στις δύο πλευρές του για μια ρουστίκ γοητεία και πολυτέλεια. Ένα μικρό κομοδίνο είναι ιδανικό για να ακουμπήσετε το ξυπνητήρι, τη λάμπα και τηλέφωνο. Επιπλέον, τα χρήσιμα συρτάρια θα διατηρήσουν στο εσωτερικό τους όλα τα απαραίτητα για τον ύπνο σας. Με τόσες πολλές χρήσεις, αυτά τα κομοδίνα θα είναι μια απόλαυση ανάμεσα σε όλα τα έπιπλα του υπνοδωματίου.

Ολοκληρώνοντας το σετ επίπλων υπνοδωματίου, ένα μπουντουάρ με καθρέφτη σας δίνει επίσης την ευκαιρία να ρίξετε μια ματιά στον εαυτό σας, ενώ είναι ένας εξαιρετικός αποθηκευτικός χώρος για τα αξεσουάρ και τα καλλυντικά σας. Ανάλογα  φυσικά με τον χώρο που έχει το δωμάτιο σας, μπορείτε να ολοκληρώσετε τη διακόσμηση με κάποιο velvetσκαμπό ή ακόμα και καναπέ που σίγουρα θα κάνει την ατμόσφαιρα ακόμα πιο cozy. Αν ο χώρος του υπνοδωματίου είναι  μεγάλος, μη διστάσετε να δημιουργήσετε μια γωνία που θα σας χαλαρώνει δηλαδή έναν γωνιακό καναπέ [1], βιβλία ή ακόμα και μία τηλεόραση.

Ωστόσο, για ένα υπνοδωμάτιο με μοντέρνο στιλ, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πλούσια χρώματα και έργα τέχνης. Μπορείτε να κρεμάσετε ελκυστικούς και πολύχρωμους πίνακες στους τοίχους της κρεβατοκάμαράς σας που ακολουθούν ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Ομοίως, με ένα ανοιχτόχρωμο κρεβάτι, μπορείτε να βάλετε σεντόνια σε έντονο χρώμα, όπως και καλύμματα μαξιλαριών. Απλά πρέπει να θυμάστε ότι όλα όσα επιλέγετε για την κρεβατοκάμαρά σας πρέπει να αναδεικνύουν  το στυλ που είστε διατεθειμένοι να προβάλλετε.