- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Πολιτική εκδήλωση-συνεστίαση οργάνωσε η ΚΟΒ δήμου Παλαμά

Με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων του ΚΚΕ  πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση-συνεστίαση που οργάνωσε η ΚΟΒ δήμου Παλαμά.

Ομιλήτρια ήταν η Λήδα Αγγέλου μέλος της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και παρευρέθηκαν ο Γιάννης Τσιούτρας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ,  υποψήφιος βουλευτής και ο Πάνος Τζόκας μέλος του Τομεακού Γραφείου της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής.

Στην ομιλία της η Λήδα Αγγέλου τόνισε την ανάγκη  τα μέλη και οι φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ της περιοχής μας «να συστρατευτούν για την οργάνωση και πραγματοποίηση μιας νέας πλατιάς πολιτικής εξόρμησης στον λαό με στόχο την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, η οποία αποτελεί την καλύτερη απάντηση απέναντι στα ψευτοδιλήμματα και τους εκβιασμούς που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα και μπροστά στην εκλογική μάχη. Αυτό είναι και το περιεχόμενο της αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ που αποτυπώνεται και στο σύνθημα «Ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής, με ΚΚΕ πιο δυνατό».

Οι μάχες του επόμενου διαστήματος θα δοθούν σε συνθήκες διεθνών οικονομικών και γεωπολιτικών εξελίξεων που θα φέρουν ακόμη μεγαλύτερη «βαρυχειμωνιά» για τους λαούς.  Πολλαπλασιάζονται έτσι οι κίνδυνοι για τον λαό και τη χώρα ακόμα περισσότερο από την όξυνση των αντιθέσεων στην περιοχή και τα επιθετικά σχέδια της τουρκικής αστικής τάξης που παζαρεύει τη σχέση της με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις «οικονομικές εξελίξεις που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην παραπέρα όξυνση του συνόλου των εργατικών – λαϊκών προβλημάτων. Η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία της κοινωνίας, η εργατική τάξη, τα κατώτερα μεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, οι γυναίκες, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, τα ΑμΕΑ, οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης σε δυσμενέστερες συνθήκες» τόνισε.

«Η περιοχή του Παλαμά, με την αγροτιά να πλειοψηφεί, γνωρίζει καλά τι σημαίνει ακρίβεια, χρέη, φτώχεια και ας δουλεύουν όλοι  μέρα-νύχτα στο χωράφι, στο μικρομάγαζο, στην οικοδομή.

Όπου οι εργαζόμενοι» συνέχισε «πήραν την υπόθεση στα χέρια τους, όπου ξεπέρασαν τις λογικές των λύσεων «από τα πάνω», είχαν μικρές και μεγαλύτερες νίκες. Το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό στον Παλαμά, αφού οι αγρότες μας είναι μπροστάρηδες στους μεγάλους αγώνες που δίνει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα για την επιβίωση των αγροτών. Μαζικά θα συμμετέχουν και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. »

Τέλος σημείωσε: «Γι’ αυτό το ΚΚΕ καλεί τον λαό να γυρίσει την πλάτη σε επίδοξους –παλιούς και νέους– κυβερνητικούς «σωτήρες» και «προστάτες».

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το σύνθημα «Ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής» μπορεί να γίνει πράξη. Γι’ αυτό και χρειάζεται ένα ΚΚΕ πιο δυνατό, γιατί είναι το μόνο κόμμα που σε αυτό το σύνθημα δίνει περιεχόμενο, ζωντάνια, προοπτική.»

Η βραδιά συνεχίστηκε με γνήσιο λαϊκό γλέντι με πολύ χορό.