- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Πόσο ακόμα θα μας επιβαρύνετε; Η Δημοτική αρχή Καρδίτσας και η αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού

Ειλικρινά δεν μπορούμε να τους καταλάβουμε. Ο κόσμος βοά και αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι τον χορό της αδιαφάνειας και της βάναυσης επιβάρυνσης των Δημοτών. Το γράψαμε και πριν λίγες μέρες με αφορμή τον διαγωνισμό φάρσα για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Καρδίτσας. Δεν νοείται διαγωνισμός πολλών εκατομμυρίων με έναν διαγωνιζόμενο. Και μάλιστα με έναν διαγωνιζόμενο που ήταν γνωστός εδώ και μήνες. Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα που φυσικά δεν ήταν προφητικά, αφού απλά διάβασαν ανοιχτό γράμμα.

Εκεί που έπεσαν έξω ήταν το ποσοστό έκπτωσης. Όλοι γράφανε ότι δεν θα δοθεί μεγάλη έκπτωση – πράγμα φυσικό – αφού δεν υπήρξε ανταγωνισμός. Εκτιμούσαν ότι η έκπτωση θα κινηθεί μεταξύ του 10% και 15%.

Έπεσαν όμως έξω, επιβεβαιώνοντας ότι αυτοί στον Δήμο Καρδίτσας δεν έχουν το Θεό τους. Η έκπτωση ήταν μόλις 4,99%. Ναι, καλά διαβάζετε μόνο 4,99%. Τη στιγμή που σε αντίστοιχους διαγωνισμούς που υπάρχει ανταγωνισμός η έκπτωση είναι της τάξης του 50%.

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι η Δημοτική αρχή θα φέρει προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή μία τέτοια προσφορά. Δεν μας φτάνουν οι υπερτιμολογήσεις που 15πλασίασαν το ποσό που απαιτείται για αντικατάσταση όλων των φωτιστικών με αντίστοιχα led,  τώρα έχουμε και μια εξόφθαλμα μικρή – απαράδεκτη – έκπτωση.

Τί σημαίνει αυτή η έκπτωση; Για κάθε 100 ευρώ που θα εξοικονομούνται από την αλλαγή των φωτιστικών με αντίστοιχα led, τα 95 θα τα επωφελείται ο ιδιώτης και τα 5 ο Δήμος. Και το τραγελαφικό όλων είναι ότι ο Δήμος επιβαρύνεται με πληρωμή συμβούλου 300.000 € στη δωδεκαετία. Ποσό πολύ μεγαλύτερο από την ελάχιστη μείωση που προκύπτει από την έκπτωση 4,99%.

Πάλι ο Δήμος Καρδίτσας πρωτοπορεί. Είναι ο Μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα που θα γίνει αλλαγή φωτιστικών με αντίστοιχα οικονομικά led και αντί να μειωθεί ο λογαριασμός στους Δημότες αυτός θα αυξηθεί. Την ίδια στιγμή ο ιδιώτης θα βγάλει εκατομμύρια.

Είναι δυνατόν να μην το καταλαβαίνουν αυτό στο Δήμο; Το καταλαβαίνουν και το παρακαταλαβαίνουν, όμως προφανώς άλλοι είναι οι στόχοι τους. Μα ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχουν;

Σας το λέμε όσο πιο δυνατά μπορούμε. Μην τολμήσετε να φέρετε τέτοιο θέμα προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή.

Σταματήστε τώρα το νέο χορό αδιαφανών εκατομμυρίων.

Σταματήστε τώρα τη νέα απόπειρα διασπάθισης Δημοτικού χρήματος.

Σε σας αγαπητοί  Δημότες λέμε.

Ξεσηκωθείτε, δεν μπορεί να σκέφτεστε κάθε μέρα πως θα τα βγάλετε πέρα και αυτοί να χαρίζουν εκατομμύρια. Ως εδώ και μη παρέκει.

 

Γράφουν οι: Σωτηρία Μπακαλάκου, Οικονομολόγος MSc, Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Καρδίτσας, Άλκηστις Κολοκύθα, Οικονομολόγος, Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Καρδίτσας