- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Που θα παραμείνουν υποχρεωτικές οι μάσκες

Nέα χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού [1] ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Έτσι λοιπόν ο κ. Πλεύρης υιοθετώντας πλήρως την εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων έκανε γνωστό ότι από την 1η Ιουνίου, η υποχρεωτική χρήση μάσκας περιορίζεται και άλλο.

Πιο συγκεκριμένα η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική μόνο στις μονάδες υγείας και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η υποχρεωτικότητα σε αυτούς τους χώρους θα είναι από την 1η Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα καταργείται η μάσκα στα εμπορικά καταστήματα, αν και θα υπάρχει ισχυρή σύσταση για την χρήση της, όπως επίσης σε όλους τους κλειστούς χώρους και σε χώρους συνωστισμού. Επίσης η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική σε μέσα μεταφοράς με αριθμημένες θέσεις, όπως αεροπλάνα, τρένα, ΚΤΕΛ και άλλα. Η επιτροπή των ειδικών θα αποφασίσει για τη μάσκα σε σχολεία και πλοία σε επόμενη συνεδρίασή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Θάνου Πλεύρη

«Από 1η Ιουνίου έως και 15 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται σε όλους τους χώρους η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας στα αεροπλάνα και υπεραστικές συγκοινωνίες. Η άρση της υποχρεωτικής μάσκας αφορά και τους εργαζόμενους.

Υποχρεωτική παραμένει σε νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένος και αστικά ΜΜΜ. Για τις εκπαιδευτικές δομές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα υπάρξει εισήγηση της επιτροπής την επόμενη εβδομάδα. Παραμένει η σύσταση για χρήση της μάσκας από τον πληθυσμό που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες».

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr