- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης: Το Φανταστικό μου Μουσείο με έργα του Στάθη Βατανίδη

Δυο μέρες που ο κόσμος κατέκλυσε και ζέστανε με την παρουσία του τη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας. Το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022. Δυο συνεχόμενες μέρες που πραγματοποιούνται την μία (απόγευμα Σαββάτου) τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο: Το Φανταστικό μου Μουσείο με έργα του Στάθη Βατανίδη και την επόμενη (πρωί Κυριακής) η παρουσίαση του ομότιτλου βιβλίου (εκδόσεις: ΝΙΚΑΣ, 2022), καθώς και ξενάγηση στην έκθεση από τον επιμελητή της κ. Μάνο Στεφανίδη, Ιστορικό Τέχνης και Ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την έκθεση εγκαινίασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο οποίος δήλωσε από χρόνια θαυμαστής του έργου του καλλιτέχνη, για τον οποίο μίλησε πολύ επαινετικά, ενώ έκανε λόγο και για κουλτούρα αγάπης για την τέχνη που χαρακτηρίζει την πόλη.

Ο κ. Μάνος Στεφανίδης προέτρεψε τΙς παριστάμενες να μην αρκεστούν μόνον σε μια γρήγορη ματιά, να αναζητήσουν τις ιστορίες και το συγκείμενο που έχουν όλα τα έργα. Ακριβώς γι΄αυτά είναι που μίλησε και ο ίδιος εκτενέστερα το πρωί της Κυριακής στην δική του ξενάγηση. Τα 35 έργα της έκθεσης που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια (κυρίως την περίοδο της πανδημίας και του εγκλεισμού), αποτελούν όλα αναφορές σε προγενέστερα έργα – σταθμούς της Ιστορίας της Τέχνης που ο καλλιτέχνης τα ενσωματώνει στα δικά του έργα και με τον τρόπο του τα σχολιάζει και τα ερμηνεύει.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η βουλευτής κυρία Ασ. Σκόνδρα, οι Δήμαρχοι Καρδίτσας κ. Βασ. Τσιάκος και Λίμνης Πλαστήρα κ. Παν. Νάνος, οι Αντιδήμαρχοι Καρδίτσας κ.κ. Στ. Θεολόγης, Αρ. Σπάνιας και Όλγ. Μακρή, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας κ. Μαν. Στεργιόπουλος και πλήθος φίλων της πινακοθήκης και του καλλιτέχνη. Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου και τις δύο μέρες που κατέκλυσαν με ερωτήσεις τον ζωγράφο και τον επιμελητή.

Ο Στάθης Βατανίδης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943. Σπούδασε στο Art Students League of New York και είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του υπάρχουν σε πολλές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Διάρκεια έκθεσης: 3 Δεκεμβρίου 2022 – 21 Ιανουαρίου 2023

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 14:00