- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Πριν κάνεις το τατουάζ δες αυτές τις συμβουλές!

Λοιπόν, αποφάσισες ότι θέλεις να κάνεις το πρώτο σου τατουάζ. Και δεν μπορείς να συγκρατήσεις τον ενθουσιασμό σου. Παράλληλα, νιώθεις και μια αγωνία. Ίσως το μόνο πράγμα που σκέφτεσαι να είναι το πόσο θα πονέσει η διαδικασία. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο που πρέπει να σε απασχολήσει πριν επισκεφθείς τον τατουατζή.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει κάποιες συμβουλές τις οποίες θα ήταν καλό να ακολουθήσεις πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία.

  1. Μην βιαστείς

Δεν υπάρχει λόγος να βιαστείς. Ούτε για να το πάρεις απόφαση, αλλά ούτε και για να το κάνεις πράξη. Θα έχεις πολλά να σκεφτείς, με πρώτο και κυριότερο το σχέδιο που θέλεις να υπάρχει μόνιμα στο σώμα σου. Και μια που είπαμε για το σχέδιο, αυτό είναι η αμέσως επόμενη συμβουλή μας.

  1. Σκέψου καλά το σχέδιο

Πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά ποιο είναι το σχέδιο που θέλεις να έχει το τατουάζ σου. Αυτή δεν είναι μια καθόλου απλή διαδικασία. Είναι σημαντικό να κάνεις έρευνα, να δεις διαφορετικά σχέδια και να αναζητήσεις κάτι το οποίο σε εκφράζει σαν προσωπικότητα. Αν διαλέξεις ένα σχέδιο το οποίο συνδέεται με κάποιον τρόπο με εσένα, κάτι που είναι αρκετά προσωπικό, είναι και πιο πιθανό να το λατρέψεις και να συνεχίσεις να το λατρεύεις για χρόνια. Βέβαια, επειδή είμαστε άνθρωποι και δεν είναι παράξενο να κάνουμε λάθη και να αλλάζουμε γνώμη, σκέψου και το επόμενο.

  1. Μην σε τρομάζει η μονιμότητα

Δεν υπάρχει λόγος να σε τρομάζει η μονιμότητα, γιατί το τατουάζ είναι κάτι που μπορεί και να αφαιρεθεί. Η αφαίρεση τατουάζhttps://tattoolaser.gr/ [1]με λέιζερ είναι μια διαδικασία που μπορεί να γίνει σε περίπτωση που αλλάξεις γνώμη για το τατουάζ σου ή μετανιώσεις εντελώς την απόφασή σου. Όπως και η δημιουργία του, έτσι και η αφαίρεση τατουάζ δεν είναι εντελώς ανώδυνη, ωστόσο η δυσφορία που προκαλείται είναι κατά βάση υποφερτή. Η μέθοδος είναι αποτελεσματική, αλλά υπάρχει και μια ακόμη λύση. Μπορείς να καλύψεις το τατουάζ που δεν σου αρέσει, με ένα που προτιμάς περισσότερο.

  1. Βρες το κατάλληλο τατουατζίδικο

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα είναι να βρεις το σωστό τατουατζίδικο για εσένα. Είναι απαραίτητο να δεις κριτικές, να ρωτήσεις γνωστούς που έχουν κάνει τατουάζ εκεί κ.τ.λ., ώστε να επιλέξεις ένα τατουατζίδικο το οποίο να μπορείς να εμπιστευθείς. Θα προτείναμε να ρίξεις μια ματιά στην υπάρχουσα δουλειά του καλλιτέχνη, στο Instagram ή όπου αλλού μπορείς να τη βρεις, προκειμένου να σιγουρευτείς ότι το στυλ και η αισθητική του ανταποκρίνονται στις δικές σου ανάγκες.

Τέλος, μην ψάξεις την πιο φθηνή επιλογή. Το ζητούμενο είναι το τατουάζ σου να είναι καλής ποιότητας!