- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Προχωρά η κατασκευή του νέου κτιρίου του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων

Νέο κτίριο για τη στέγαση του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της Καρδίτσας κατασκευάζεται με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου προϋπολογισμού 3.399.133,63 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

«Σε συνεργασία και συνέργεια με την Ι. Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και το σεβασμιότατο  Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Περιφερειακούς συμβούλους, τις τεχνικές μας υπηρεσίες  και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020  στεκόμαστε αλληλέγγυοι, με ενδιαφέρον και σεβασμό στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Το Κέντρο θα λειτουργεί υπό την ευθύνη της Μητρόπολης και  προσφέρει υπηρεσίες   κοινωνικού εστιατορίου,  κοινωνικού φροντιστηρίου, καθώς και προγράμματα ψυχολογικής, κοινωνικής και ψυχαγωγικής υποστήριξης ευάλωτων και  ευπαθών  ομάδων. Σε μια δύσκολη εποχή για την κοινωνία και την οικονομία, στηρίζουμε με έργα,  ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες, κάθε ηλικίας, δημιουργώντας μια σύγχρονη, ολοκληρωμένη και οργανωμένη δομή κοινωνικών υπηρεσιών» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το νέο κτίριο

Το έργο έχει στόχο την αποπεράτωση και κατασκευή προσθηκών σε υπάρχον κτίριο της Ι. Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων στην πόλη της Καρδίτσας.

Με την ολοκλήρωση του έργου, το κτίριο θα αποτελέσει μια σύγχρονη προνοιακή υποδομή με κοινωνικό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Θα υπάρχουν χρήσεις συσσιτίου-εστίασης στο ισόγειο, χώρος πολλαπλών δραστηριοτήτων στον 1ο όροφο, συμβουλευτικής και τράπεζας ιματίων στον 2ο όροφο, εκπαιδευτήρια-κοινωνικά φροντιστήρια στον 3ο όροφο και ξενώνας φιλοξενίας στον 4ο όροφο στον οποίο γίνονται μόνο εργασίες του κελύφους του και απολήξεων των προσθηκών του κτιρίου στην συγκεκριμένη εργολαβία.

Το οικόπεδο επί του οποίου θα λειτουργήσει η συγκεκριμένη δραστηριότητα έχει επιφάνεια 2370,20 τ.μ. και βρίσκεται στο Ο.Τ. 19α του σχεδίου πόλης Καρδίτσας επί των οδών Πίνδου, Μπιζανίου και Βασιαρδάνη, πλησίον της Πινακοθήκης, του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας.

Το κτίριο αποτελείται από το ισόγειο, το μεσοπάτωμα και τέσσερις άνω του ισογείου ορόφους: Το ισόγειο έχει εμβαδόν 420,98 τ.μ. Το μεσοπάτωμα έχει εμβαδόν 29,41 τ.μ. Ο κάθε ένας από τους Α΄, Β΄ και Γ΄ ορόφους έχει εμβαδόν 430,01 τ.μ. Ο Δ΄ όροφος έχει εμβαδόν 420,98 τ.μ.  Ενδεικτικά, οι κατασκευαστικές εργασίες που προβλέπονται είναι:

-Καθαιρέσεις, Αποξηλώσεις,  Επισκευές, Ενισχύσεις και συνδέσεις δομικών στοιχείων, σκυροδέματα,  επιχρίσματα, δάπεδα και επενδύσεις, κατασκευή στέγης, γυψοσανίδες, μονώσεις, πάγκοι, ερμάρια  κλπ

-Δίκτυα  ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτρολογικών, θέρμανσης-ψύξης, πυρόσβεσης και ανελκυστήρα