- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Προεόρτιες λατρευτικές Συνάξεις επί τη ιερά μνήμη της αγίας και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Παρασκευής

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου ξεκίνησαν οι προεόρτιες λατρευτικές Συνάξεις επί τη ιερά μνήμη της αγίας και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Παρασκευής της αθληφόρου στον ομώνυμο Ιερό Ναό πόλεως Καρδίτσης.

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, υπεδέχθη απότμημα του ιερού λειψάνου της Αγίας Παρασκευής, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Κορώνης. Το ιερό Λείψανο κόμισε ο Οσιώτατος Ιερομόναχος π. Ιωσήφ Γακόπουλος, Αδελφός της Ιεράς Μονής.

Ακολούθως, προέστη στην ακολουθία του Εσπερινού και έψαλε την πρώτη στάση των Χαιρετισμών προς την Αγία.

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιάκωβο Σιακάρα.

Την Κυριακή 24 Ιουλίου, τελέσθηκε ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Κοιμήσεως της θεοπρομήτορος Άννης. Της ακολουθίας του Εσπερινού προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της θεοτόκου Πετρίλου, ενώ της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Σιακάρας.