- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Προβλήματα Λόγου και Αναδυόμενος Γραμματισμός-Πρακτικές Συμβουλές για Γονείς

Το ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας [1] στο πλαίσιο του προγράμματος «Γονείς και Μαθησιακές Δυσκολίες: Πώς διαχειριζόμαστε τις Μαθησιακές Δυσκολίες στο σπίτι» διοργανώνει ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Προβλήματα Λόγου και Αναδυόμενος Γραμματισμός-Πρακτικές Συμβουλές για Γονείς» το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 ώρα 18.00-19.00

Οι μαθησιακές δυσκολίες είναι ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα τόσο τησχολική κοινότητα όσο και την ευρύτερη κοινωνία. Μια σημαντική παράμετρος ωστόσο η οποία δεν έχει τύχει της προσοχής που απαιτείται είναι οι γονείς και τα θέματα διαχείρισης των δυσκολιών των παιδιών τους στο σπίτι.

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει αναπτύξει το πρόγραμμα «Γονείς και Μαθησιακές Δυσκολίες: Πώς διαχειριζόμαστε τις Μαθησιακές Δυσκολίες στο σπίτι»με Επιστημονική Υπεύθυνη την Δρ. Τζιβινίκου Σωτηρία,φιλοδοξώντας και ευελπιστώντας να συμβάλει στην κάλυψη του σημαντικού αυτού κενού.Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες γονείςώστε:

Πριν την έναρξη του βασικού προγράμματος διοργανώνονται παράλληλες δράσεις ανοιχτές στο ευρύ κοινό και όλους τους γονείς. Στο πλαίσιο αυτό:

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 18.00-19.00 θα πραγματοποιηθεί η 3η ανοιχτή διαδικτυακή μας συνάντηση (Webinar), με θέμα «Προβλήματα Λόγου και Αναδυόμενος Γραμματισμός-Πρακτικές Συμβουλές για Γονείς», όπου θα απαντήσουμε σε πολύ ζωτικά προβλήματα σχετικά με:

Προσκεκλημένες ομιλήτριες είναι:

Η κ. Γεωργακάκου Σοφία, Λογοπεδικός στο 1ο  ΚΕΔΑΣΥ Δ´ Αθήνας, η οποία θα μιλήσει για τα προβλήματα λόγου στην πρώιμη ηλικία, και ηΔρ. Τζιβινίκου Σωτηρία, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίαςη οποία θα αναλύσει θέματα σχετικά με τον αναδυόμενο γραμματισμό.