- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Εκπαιδευτικές και επαγγελματικές προοπτικές

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κοινού στην επιστημονική ημερίδα με τίτλο:  «Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Εκπαιδευτικές και επαγγελματικές προοπτικές» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαΐου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας (Μουσείο Ι.Γ. Κατσίγρα) από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ»την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (ΠΔΕΘ) και το Δήμο Λαρισαίων – Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εμπειρογνώμονες από το χώρο της εκπαίδευσης και της τεχνολογίαςκαι μοιράστηκαν τις απόψεις τους για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό ως μια αναγκαιότητα για την εκπαίδευση και την αγορά εργασίας.

Την έναρξη των εργασιών έκανε ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, κος Νίκος Πιτσούλης ο οποίος συντόνισε και τις εργασίες της ημερίδαςενώ εισηγητές ήταν οι κ.κ. Δημήτριος Δεληγιάννης, Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας & Διά βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων, Βάσω Ζιάκα, Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) Θεσσαλίας, Χρήστος Πρασσάς, Προϊστάμενος του Τμήματος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, ΠΔΕ Θεσσαλίας, Σιώμος Κωνσταντίνος, Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Διδάκτωρ Π.Θ. με θέμα ‘Εθισμός των εφήβων στο Διαδίκτυο’, Βασίλης Γερογιάννης, Καθηγητής – Πρόεδρος, Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Φιτσιλής Πάνος, Καθηγητής, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ιωάννα Χατζοπούλου, Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΠΔΕ Θεσσαλίας και η Βάσω Αναστασοπούλου, Διευθύντρια Ανάπτυξης του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με ενημερωτικά εργαστήρια βασισμένα σε Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά έργα τα οποία υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ και αφορούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη συμβολή του στην εκπαίδευση και τις επαγγελματικές προοπτικές.