- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Πύρινος συναγερμός στο Νομό – Πυρκαγιές σε Μαγουλίτσα και Καρδιτσομάγουλα

Πύρινος συναγερμός σήμανε, το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Αυγούστου, στην Καρδίτσα κινητοποιώντας άμεσα τόσο την Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και τις αρμόδιες τοπικές αρχές.

Στις 15:00 ξέσπασε πυρκαγιά στην Καρδιτσομάγουλα σε δασική έκταση κοντά στον Προφήτη Ηλία. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 άντρες και, ευτυχώς, δεν απειλήθηκαν οικίες.

Στις 16:15 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη Μαγουλίτσα του Δήμου Μουζακίου σε δασική-χορτολιβαδική έκταση (από όπου και οι φωτογραφίες).

Εκεί επιχείρησαν 10 οχήματα με 20-22 πυροσβέστες, όπως μας ενημέρωσαν από το τοπικό τμήμα της Π.Υ., ενώ με δικά του μέσα συνέδραμε και ο Δήμος Μουζακίου, όπως για παράδειγμα με την υδροφόρα του.

Ένα από τα οχήματα της Πυροσβεστικής βρίσκονταν για βοήθεια στις φωτιές της Εύβοιας.

Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης πυρκαγιάς, η οποία κατασβέστηκε το απόγευμα, ήταν να καούν 100 στρέμματα με σιτάρια, μηδική και ζωοτροφές.

Κάποια στιγμή η φωτιά έδειχνε να απειλεί τρία με τέσσερα σπίτια, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Στο χώρο παρέμεναν προληπτικά ορισμένες δυνάμεις ώστε να έχουν τον απόλυτο έλεγχο.

Φωτιά είχε προκληθεί νωρίτερα και στον Άγιο Αθανάσιο του Δήμου Μουζακίου καίγοντας τη μισή αυλή του μοναστηριού της περιοχής.