- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ρεκόρ συμμετοχών στους 2ους Κολυμβητικούς Αγώνες Νηρεάδα

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι 2ου Κολυμβητικοί Αγώνες Νηρεάδα που συνδιοργανώνουν ο Αθλητικός Όμιλος Καρδίτσας ΝΗΡΕΥΣ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας αυτό το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιανουαρίου, στο Κολυμβητήριο Καρδίτσας.

Το πρωί της Πέμπτης, οι συνδιοργανωτές παραχώρησαν σχετική συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας μιλώντας για το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός.

Δηλώσεις

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Νούσιος δήλωσε:

«Ένα εξαιρετικό αθλητικό event φιλοξενεί η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το Σάββατο, πρώτη ημέρα των αγώνων, 650 παιδιά ηλικίας από 9 έως 12 ετών θα αγωνιστούν σε διάφορες κατηγορίες και στυλ κολύμβησης. Αντίστοιχα, την Κυριακή άλλα 450 παιδιά ηλικίας 7 έως 0 χρόνων θα συμμετέχουν στην αγωνιστική διαδικασία.

Είναι λοιπόν φανερό – και από το εύρος των συμμετοχών – ότι πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση που δίνει την ευκαιρία στους αθλητές και τις αθλήτριες να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και γιατί όχι να δούμε να καταρρίπτουν ρεκόρ και ατομικές επιδόσεις.

Άλλωστε, όπως έχω ξαναπεί, η πόλη μας είναι ΄΄φυτώριο΄΄  ταλέντων, που εκπροσωπούν την Καρδίτσα και την Ελλάδα σε διεθνείς και παγκόσμιες διοργανώσεις και μας χαρίζουν μεγάλες διακρίσεις.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας στηρίζει έμπρακτα τη 2η Νηρεάδα, καθώς όπως έχει τονίσει και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός είμαστε πάντοτε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που προάγει την ευγενή άμιλλα και τον αθλητισμό.

Να συγχαρώ τον Αθλητικό Όμιλο Καρδίτσας ΝΗΡΕΑ και να τονίσω ξανά ότι ως συνδιοργανωτές είμαστε παρόντες σε αυτή τη διοργάνωση και είμαι βέβαιος ότι θα είναι ένα πλούσιο κολυμβητικό Σαββατοκύριακο γεμάτο νιάτα, διακρίσεις και μετάλλια».

ΕΚ μέρους του Αθλητικού Ομίλου Καρδίτσας ΝΗΡΕΥΣ μίλησαν οι προπονήτριες Βάσω Κουτσώνη και Νατάσα Κουτσώνη κάνοντας λόγο για έναν θεαματικό αριθμό συμμετοχών.

«Το όραμά μας είναι να κάνουμε γνωστούς αθλητές και πέρα από τα όρια της Ελλάδας» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Επίσης, γνωστοποίησαν πως το Σάββατο θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Τέλος, ευχαρίστησαν το Δήμο Καρδίτσας και τον ΔΟΠΑΚ για την πολύτιμη στήριξή τους.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν και οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Δημήτρης Αναγνωστόπουλος και Λία Ρογγανάκη καθώς και άλλα μέλη του Νηρέα.

Πρόγραμμα

Ο ΝΗΡΕΑΣ διοργανώνει για δεύτερη χρονιά στις 28 Ιανουαρίου 2023 τους αγώνες Προαγωνιστικών Κατηγοριών «2η ΝΗΡΕΑΔΑ 2023».

Συμμετέχουν όλοι οι σύλλογοι που ανήκουν στην δύναμη της Κ.Ο.Ε., με κολυμβητές και κολυμβήτριες προαγωνιστικών κατηγοριών 9,10,11 και 12 ετών (γεν. 2014-2013-2012-2011).

Α’ αγωνιστική ενότητα – Σάββατο 28/01/2023, ώρα 10.00

Β’ αγωνιστική ενότητα – Σάββατο 28/01/2023, ώρα 16.30

Τόπος: Κλειστό κολυμβητήριο Καρδίτσας 25μ. (Θερμοκρασία νερού 26.5C – 27.5C με 6 διαδρομές).