- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σε εξέλιξη αποκαταστάσεις και ασφαλτοστρώσεις στον οικισμό Γ. Καραϊσκάκη στο Μουζάκι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αυτές τις ημέρες οι παρεμβάσεις του σημαντικού έργου: «Αποκατάσταση υποδομών Δήμου Μουζακίου», στον οικισμό «Γ. Καραϊσκάκη», (Κηπούλια) Μαυρομματίου.

Πρόκειται για τις παρακάτω εργασίες του Δήμου που αφορούν αποκατάσταση ζημιών του οδικού δικτύου εντός του οικισμού, το οποίο καταστράφηκε από τον κυκλώνα «Ιανό»:

  1. Καθαιρέσεις οπλισμένων σκυροδεμάτων, αποξηλώσεις περιφράξεων καθώς και κόψιμο/εκρίζωση δένδρων όπου απαιτηθεί.
  2. Εκσκαφή χαλαρών εδαφών με τη μεταφορά σε οποιαδήποτε απόσταση.
  3. Κατασκευή επιχώματος οδού.
  4. Κατασκευή δύο στρώσεων οδοστρωσίας, (βάση και υπόβαση) συμπυκνωμένου πάχους 0,10μ. η κάθε μία από θραυστά αδρανή υλικά σταθεροποιημένου τύπου
  5. Προεπάλειψη επιφάνειας με ασφαλτικό διάλυμα.
  6. Κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας, συμπυκνωμένου πάχους 0,05 m, με χρήση κοινής ασφάλτου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 296.612,12 Ευρώ, χρήματα που προέρχονται από έκτακτα έσοδα (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ) & ΣΑΤΑ.

Τις παρεμβάσεις επέβλεψε ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Μαυρομματίου κ. Γιώργο Νάσιο. Αμφότεροι ήρθαν σε επαφή και συζήτησαν με κατοίκους του οικισμού για επιμέρους ζητήματα των εργασιών που αφορούν τις ιδιοκτησίες τους, ενώ διαπίστωσαν τη γρήγορη πρόοδο της εργολαβίας που εισέρχεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Σε δήλωσή του κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο Δήμαρχος επισήμανε: «Οι αποκαταστάσεις και ασφαλτοστρώσεις στα «Κηπούλια» είναι ένα από τα πολλά προγραμματισμένα έργα που ο Δήμος Μουζακίου υλοποιεί στην πόλη, αλλά και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή. Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών είναι μια από τις βασικές δεσμεύσεις μας και αυτό κάνουμε με την εκτέλεση μικρών και μεγάλων έργων. Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο που ακολουθούμε και εμπλουτίζουμε συνεχώς, καθώς προκύπτουν νέες ανάγκες που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Συζητάμε με τον κόσμο τις αγωνίες του και προωθούμε με κάθε τρόπο λύσεις, όπως έγινε στον οικισμό «Γ. Καραϊσκάκη». Η προσπάθειά μας για την τοπική ανάπτυξη θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς».