- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σε εξέλιξη ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις στη Δρακότρυπα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αυτές τις ημέρες από το Δήμο Μουζακίου, εργασίες τσιμεντοστρώσεων και ασφαλτόστρωσης δρόμων στην Τοπική Κοινότητα Δρακότρυπας.

Σε επιτόπια αυτοψία προέβη ο Δήμαρχος κ. Θεοφάνης Στάθης με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. κ. Σεραφείμ Κωστάκη, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον ανάδοχο για την πορεία των παρεμβάσεων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 100.000 ευρώ και προβλέπει τα εξής:.

  1. Θέση «Άγιος Ιωάννης»: Εργασίες κατασκευής ασφαλτόστρωσης μήκους 400,00 μέτρων και πλάτος 3,50 μέτρων.
  2. Θέση «Δημοτικό σχολείο προς «Νικαγιά»: Εργασίες κατασκευής ασφαλτόστρωσης μήκους 250 μέτρων, πλάτους από 3,50 μέτρων.
  3. Θέση «Προς Χαρίση»: Εργασίες κατασκευής τσιμεντόστρωσης από σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 πάχους 0,17 μέτρων, μήκους 40 μέτρων, πλάτους 3,50 μέτρων, οπλισμένη με δομικό πλέγμα Β500C οπής 0,10Χ0,10 μέτρα.
  4. Θέση «Σπάθες»: Εργασίες κατασκευής τσιμεντόστρωσης από σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 πάχους 0,17 μέτρων, μήκους 200 μέτρων, πλάτους 3,20 μέτρων, οπλισμένη με δομικό πλέγμα Β500C οπής 0,10Χ0,10 μέτρα.
  5. Θέση «προς Μάρμαρο»: Εργασίες κατασκευής ασφαλτόστρωσης μήκους 400 μέτρων, πλάτους 3,50 μέτρων.

Οι εργασίες εκτελούνται σε οδικά τμήματα τα οποία είτε είναι ασφαλτοστρωμένα η τσιμεντοστρωμένα αλλά κατεστραμμένα από έντονα καιρικά φαινόμενα, είτε σε χωματόδρομους.

 

Δήλωση δημάρχου Μουζακίου

Σε δήλωσή του αμέσως μετά την επίσκεψη στη Δρακότρυπα, ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θ. Στάθης επισήμανε: « Η συνεχής βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών μας, η δυναμική διεκδίκηση πόρων από την κεντρική διοίκηση προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και η ανάπτυξη επωφελών συνεργειών σε τοπικό επίπεδο, αποτελούν πρωταρχικές επιδιώξεις για τη δημοτική Διοίκησή μας. Οι παρεμβάσεις που γίνονται αυτή την περίοδο στη Δρακότρυπα, είναι απτή απόδειξη ότι οι προσπάθειές μας έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα προς όφελος φυσικά των συνδημοτών μας. Εκφράζω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου προς τη «ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.», στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δρακότρυπας, στo Τοπικό Συμβούλιο και σε όλους τους συντελεστές που βοήθησαν καθοριστικά στην υλοποίηση αυτού του πολύ σημαντικού έργου. Ο αγώνας μας για την τοπική ανάπτυξη συνεχίζεται».